Teknoloji

Azim, Mars'ta Yeni Bir Kaya Örneği Yakaladı

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA'nın Mars'taki irfan uzlaştırıcı Perseverance (Azim), Kızıl Gezegen'den örnekler toplamaya bitmeme ediyor.

Azim, Mars'ta Yeni Bir Kaya Örneği Yakaladı
30-11-2021 17:14

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA'nın Mars'taki his uzlaştırıcı Perseverance (Azim), Kızıl Gezegen'den örnekler toplamaya bitmeme ediyor.

Azim, milyarlarca sene geçmiş iri birlikte göle ve birlikte ırmak deltasına ev sahipliği işleyen Mars'ın Jezero Krateri'nin tabanına Şubat ayında indi.

Mars'ta emektar hayat formları arayan arabanın Twitter hesabından "Çok iyi birlikte kaya, dü kere örnekledim! Bu enteresan kayadan ayrıksı birlikte zerre ile beşinci kalıp tüpümü az geçmiş kapattım ve mühürledim. Bunun üzere birtakımı erdemli rüçhan hedeflerdeki örnekleri ikiye katlıyorum" paylaşımı yapıldı.

Yeni birleşen örnek, Azim'in 15 Kasım'da deldiği bire birlikte kayadan geliyor. Bu taşın içerisinde, Dünya'nın yukarı mantosunun çoğunu gerçekleştiren birlikte magnezyum kuvvetli silikat bulunan mineral peridot derin bulunuyor.

Tek Başına Değil

Azim'e Kızıl Gezegen'deki araştırmalarına Ingenuity ünlü 4 kiloluk helikopter de iştirak ediyor.

Ingenuity deminden Azim düşüncesince his emek vermesi yapıyor. Küçük helikopter bugüne derece en sonuncusu Pazar haset gerçekleşen 16 pervaz gerçekleştirdi.

Azim, Mars'ta Yeni Bir Kaya Örneği Yakaladı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER