Gündem

Baba yadigarı Anadol marka otomobili satışa çıkardı

Kahramanmaraş'ta galericilik eden 45 yaşındaki Emrullah Tatlıbel, rahmetlik babasının 74 manken eski “Anadol” marka arabasını restore ederek 250 bin liraya satışa çıkardı.

Baba yadigarı Anadol marka otomobili satışa çıkardı
09-03-2022 10:45

Klasik otomobil tutkunu bulunan ve kendisinin de makine sürmeyi öğrendiği, babasının 1974 manken “Anadol” marka otomobilini restore ettiren Tatlıbel, galerisinde ara bulucu sergiliyor.

67 bin 500 kilometre bulunan tamamına yakını otantik parçalar ile mütebeddil “Anadol” marka otomobilini satmayı düşünen Tatlıbel, aracın fiyatını ise 250 bin liralık kendisine belirledi.

Aracında banko geçersiz olmadığını tamlayan Tatlıbel, “1974 model, topu topu ile otantik birlikte araç. Kesinlikle çürümesi olmaz, bakalitten yapılmıştır. Çok meraklıyım ego bu araca. Babadan kalma birlikte araç. Bu aracın bizdeki hikayesi, ‘Ben çocuktum, babam bunu almıştı. Ve daima bizi bu taşıt ile gezdirirdi.' Babam merhum oldu. Bu taşıt alışılmış birlikte araç. Teşhir ürünü kendisine galerimizde bulunduruyoruz. Piyasa fiyatı da 250 bin TL. Babam merhum olduktan sonraları ara bulucu A'den Z'ye aslına akla yatkın restore ettirdik. Çok dobra birlikte araç. Hiçbir derdi yok. İsteyen istediği halde benzinini koyup Türkiye'yi gezebilir. Aracımız 67 bin 550 kilometrede. Temiz birlikte araç. Babam merhum bunu aldığında kullanılmamış gibiydi. Hala da kullanılmamış gibi. Gözü kabil bakardı. Biz de makine sürmesini bu araçta öğrendik” dedi.
 

Mustafa Kılınç
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER