Gündem

Bakan Çavuşoğlu, Ukrayna’dan boşaltma edilen Türk vatandaşlarıyla görüntülü musahabe yaptı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna’nın Odessa şehrinden boşaltma edilerek Romanya'nın İshakça sınırına sabık Türk vatandaşlarıyla görüntülü mülakat yaptı.

Bakan Çavuşoğlu, Ukrayna’dan boşaltma edilen Türk vatandaşlarıyla görüntülü musahabe yaptı
26-02-2022 17:21
Ankara

Bakanlıktan meydana getirilen bilgilendirmeye göre, Bakan Çavuşoğlu, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrası, Ukrayna’nın Odessa şehrinden boşaltma edilerek Romanya İshakça sınırına güzeşte Türk vatandaşlarıyla, Türkiye'nin Köstence Başkonsolosu Emre Yurdakul aracılığıyla görüntülü görüştü.

Çavuşoğlu, "Kardeşlerimizin hepsini getireceğiz. Diğer ülkelerle de konuştuk. Moldova bire ortak biçimde Polonya, Macaristan. Onlar da bire ortak biçimde vizesiz ve telkih kartı olmaksızın, PCR testi istemeksizin geçirecekler. Sınırda bulanıklık bulunduğu düşüncesince birtakım kapılarda tabii güçlük olabiliyor. Ama sefer üstünde bire ortak biçimde Bulgaristan’la da konuştuk. Bulgaristan’dan da problemsiz ortak biçimde geçeceksiniz." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da hudut kapılarındaki görevlilere yönerge verdiğini kaydeden Çavuşoğlu, birtakım vatandaşların baş döndürücü endamsız ortak müddet içinde kapıdan girdiklerini ve Bakan Soylu'nun da gelişimleri izlem ettiğini söyledi.

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da tahliyelerle ait süreci vakit sayaç izlem ettiğini ve boşaltma edilecek vatandaşların durumuyla ait bilgelik aldığını belirterek, "Tüm mevki namına uyanıklık halindeyiz. Biraz evvel Ruslarla görüştük, Ukraynalılarla görüştük. Özellikle arbede bölgelerinden tamamı vatandaşlarımızı, kardeşlerimizi iletmek düşüncesince seferberlik anons ettik. Maalesef açıktan ve denizden şu an da kabil gözükmüyor." dedi.

Çatışmanın derin bulunduğu Zaporijya bölgesindeki Türk vatandaşlarının evden ayrılmamalarını istediklerini tamlayan Çavuşoğlu, görüştüğü vatandaşlara faydalı yolculuklar temennisinde bulundu.

Tahliye edilen yurttaşlar ise nazarıitibar ve alakadan çevre Bakan Çavuşoğlu'na teşekkürname etti.

Ukrayna'dan Romanya'ya boşaltma edilen vatandaşlar, Bulgaristan üstünden Türkiye'ye gelecek.

Her hudut kapısında Türk büyükelçilik mensubu kabilinden karşılanan Türk vatandaşlarına, sefaret mensubu başka hudut kapısına denli konukçuluk yapıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER