Gündem

Balıkesir'de lodos yıktı, geçti

Balıkesir'de gün saatlerinde ölçülü şiddette sağlıklı lodos, şeb tesirini arttırdı. Sert sağlıklı lodosa ağaçlar dayanamadı. Bazı evlerin çatıları uçarken, ortak otobüs durağı ise yıkıldı. Maddi zararla atlatılan lodos fırtınasında camiden anonslar yapılarak vatan

Balıkesir'de lodos yıktı, geçti
30-11-2021 09:37

Gündüz Ayvalık ve Edremit sahilinde çarpıcı bulunan lodos fırtınası akşam saatlerinde Balıkesir il merkezinde kendini gösterdi. Gündüz ılımlı şiddette sağlıklı lodosun tersine akşam kaba sağlıklı rüzgara tek birlikte nesne dayanmadı. İl merkezinde baş döndürücü sayıda amut yerinden sökülürken, amut dalları arabalara dokunca verdi. Balıkesir Valiliği ve Karesi Kaymakamlığı'nın bulunmuş olduğu sokaklardaki ağaçlar ana kere hakkında devrilirken, trafikte de aksamalar meydana geldi.

Paşaalanı Mahallesi'nde birlikte sokakta lodosun şiddetine dayanamayan apartman bacası yıkıldı. Binadan ayrılarak otopark halindeki birlikte arabanın hakkında sakıt ocak maddesel hasara sebep oldu.

Öte taraftan hararetli yel çarpıcılık tellerinden de kıvılcımlar çıkarttı. Kıvılcımların yayılmış olduğu o anlamış olur ise cep telefonları ile kaydedildi. Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne ilgilendiren otobüs durağı lodosun şiddetine dayanamadı. Yerle birlikte bulunan durakta talih yapıtı kimsenin olmadığı öğrenildi.

Gece yarısına derece kentte maddesel hasara kere açan lodos fırtınası akşam yarısından sonraları tesirini kaybetti.

Emre Binakuran

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER