Gündem

Beklenen kar yağışı düşüncesince 'kesintisiz enerji' hazırlığı tamamlandı

Elektrik dağıtma şirketleri ilkin İstanbul kazanmak kadar Türkiye'nin nice ilinde muhtemel kar yağışına üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı koordinasyonunda hazırlıklarını yaptı.

Beklenen kar yağışı düşüncesince 'kesintisiz enerji' hazırlığı tamamlandı
09-03-2022 16:00
Ankara

Elektrik dağıtma şirketleri meteorolojik ikazları dikkate alarak aksi iklim şartlarına gönül rahatlığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı koordinasyonunda hazırlıklarını bitirdi.

AA muhabirinin Bakanlık kaynaklarından edinmiş olduğu bilgiye göre, akıbet yılların en derin kar yağışının beklendiği İstanbul ve mekân kentlerde vatandaşların çarpıcılık arzında başağrısı yaşamaması düşüncesince Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) ve Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) koordinasyonunda, bölgedeki çarpıcılık dağıtma şirketlerine hazırlıklarını tamamlamaları anlamında yönerge verdi.

Yağış ihtimaline gönül rahatlığı arttırma personel takviyesi karşılayıcı TEDAŞ ekipleri sahada ve bunalım merkezinde süreci 24 sayaç esasına gereğince izlem edeceğini açıkladı.

TEDAŞ, öteki bölgelerdeki dağıtma şirketlerini tahkim grup ve takım gerekmesi şeklinde amade olmaları dair uyardı. İlgili alanlarda TEDAŞ'ın kestirmece 150 mensubu fariza alacak.

TEİAŞ da kar yağışının çarpıcı olmasının beklendiği alanlarda grup sayısını 876'ya yükseltti ve önlemlerini artırdı.

İstanbul'un dü yakasında da lazım önlemler alındı

Avrupa Yakası'nda çarpıcılık dağıtma hizmeti sağlayan Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) çabuk aksiyon planını devreye aldı.

İlk evrede bunalım masası meydana getiren şirket, muhtemel erke sıkıntılarına gönül rahatlığı sahadaki personel sayısını yüzdelik 35 artırdı.

Toplamda 236 binek ve 15 vasıta ile 19 jeneratörü sahada konuşlandıran şirket, güçlü kar yağışı ve itici iklim dalgası dolayısıyla bakım ve envestisman emek harcamaları düşüncesince yapılacak düzenlenen kesintileri de silme etti.

Avrupa Yakası'nda 5,3 milyon aboneye çarpıcılık dağıtma hizmeti sağlayan BEDAŞ, aksaklık ekiplerinin ve yöneticilerinin izinlerini silme etti, yağış günlerine bağlı posta planlarını yeniledi.

Öte taraftan muhtemel çokluk senaryolarına gönül rahatlığı çağırma cihazı merkezinde 385 personelin vardiyaları baştan planlandı, 125 yabanlık grup de fariza düşüncesince amade bulunuyor.

Anadolu Yakası'nda çarpıcılık dağıtma hizmeti sağlayan Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ (AYEDAŞ) ise erke aktarım hatlarını aksi etkilememesi ve kıyamet kaynaklı oluşabilecek arızaların en endamsız müddette giderilmesi düşüncesince lazım donanım, materyal ve araçlarını amade bir vaziyete getirdi.

Kriz masası kuran şirket, kâffesi çalışanlarıyla 7 çağ 24 sayaç sürecin izlem edilmesi düşüncesince planlamalar yaptı. Ayrıca gerektiğinde dizi fiil çalışanlarına dayanaklık etmek olacak ekiplerle beraberce kestirmece bin personel ve 290 anahtar bunalım yerinde başlangıçta belirleme edilen noktalara intikali düşüncesince uyanıklık özelliğine getirildi.

Şirketin vebal branşında arsa düzlük bölgelerdeki 2 bin 458 transformatör merkezinde ıslah ve restorasyon emek harcaması gerçekleştirilirken, kesintilerin açıktan belirleme edilmesini ve açıktan engelleme imkanını sağlayıcı sistemler arama edildi.

Trakya ve Kuzey Ege'de de takımlar artırıldı

Bursa ilkin iktisap etmek üzere, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da toplamda 3,2 milyona andıran aboneye fonksiyon sağlayan Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ (UEDAŞ) de vebal sahasındaki kâffesi kentlerde teyakkuza geçti.

Ekip sayısını çoğaltan şirket, 350 yabanlık bakım ve tamirat personeli, 109 deli dolu sepetli araç, 20 redif sepetli araç, 12 vinç, 78 toprak aracı, 6 kablo imtihan aracı, 1 kar uzlaştırıcı ile esrar bilgisi uyarısına gönül rahatlığı tedbirlerini aldı.

Trakya Bölgesinde Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illerinde, 20 bin kilometrekare alanda, kestirmece 2 milyon insana çarpıcılık dağıtma hizmetini sürdüren Trakya Elektrik Dağıtım AŞ (TREDAŞ) ise bölgesinde muhtemel derin kar yağışı ihtimaline gönül rahatlığı bunalım masası oluşturdu.

Operasyon merkezindeki iklim vaziyeti modülü yardımıyla kar halini enstantane fotoğraf ve ileriye çevrilmiş izlem fail şirket, meydana gelebilecek kesintileri çoğaltmak düşüncesince vardiyada etkin personel sayısını artırdı.

Şirketin vebal alanı ortamında 458 aksaklık tamirat bakım mensubu ve 112 vasıta ile çarpıcılık dağıtma hizmetini okunabilen sürdüreceği vurgulandı. Ayrıca çabuk hallerde kullanılmak gibi ayrımlı güçlerde 42 jeneratör, 5 taşınabilir trafo, 6 kablo imtihan aracı, 1 kar uzlaştırıcı ve 4 İHA amade bir vaziyete getirildi.

Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerindeki çarpıcılık dağıtma hizmeti sunan Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ) ise kestirmece 700 personel ve 191 vasıta ile hazırlıklarını tamamladı.

Personelin salname izinlerini kar yağışının çarpıcı olması muhtemel tarihlerde silme fail şirket, düzenlenen kesintileri de kar yağışı boyunca rafa kaldırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER