Teknoloji

BepiColombo gök aracı, Merkür'ün geçmiş fotoğraflarını Dünya'ya gönderdi

Avrupa Uzay Ajansı ve Japon Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı çeşidinden Merkür'ün gizemlerini çözebilmek düşüncesince gönderilen BepiColombo feza aracı, gezegenin evvel fotoğraflarını Dünya'ya gönderdi. 2025 senesinde gezegenin yörüngesine oturacak bulunan araç, bundan m

BepiColombo gök aracı, Merkür'ün geçmiş fotoğraflarını Dünya'ya gönderdi
02-10-2021 22:23

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ve Japon Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı'nın (JAXA) eş projesi namına Merkür'ün keşfi düşüncesince görevlendirilen BepiColombo misyonu, Merkür'den çekilen önce fotoğrafları Dünya'ya gönderdi. Uzay aracının görüntüyü gezegenin üstünden geçtikten endamsız müşterek müddet sonraları çabucak 200 kilometre yükseklikte çekmiş olduğu belirtildi.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE DAHA FAZLA FOTOĞRAF GÖNDERECEK

BepiColombo'nun Merkür'ün fotoğraflarını taraf tarafında mevcut bağan çözünürlüğünde olan müşterek takip kamerası ile çekmiş olduğu belirtildi. Paylaşılan önce siyah-beyaz fotoğrafların arkası sıra ESA'nın ilerleyici günlerde henüz müşterek tomar fon yayınlaması bekleniyor.

BepiColombo gök aracı, Merkür'ün önce fotoğraflarını Dünya'ya gönderdi

MERKÜR YÖRÜNGESİNE 2025 YILINDA ULAŞACAK

Kontrolörler, gök aracının hızını arama etmeye asistan kazanmak düşüncesince Merkür'ün yerçekimini kullanarak bu çeşit ilkokul pervaz henüz gerçekleştirmeyi planlıyor. BepiColombo'nun aldığı kadar aheste cereyan etmesi ve böylecene gezegenin çevresinde kararlı müşterek yörüngeye oturması amacına 2025'in böylecene ulaşılacağı kestirim ediliyor.

İngiltere'deki Leicester Üniversitesi'nden Dr. Suzie Imber, Merkür'deki toplanmış altı uçuşun amacı, yörüngemizi değiştirmemize ve hızımızı yavaşlatmamıza asistan olmaktır. Bundan ilkokul altı sene sonra, Aralık 2025'te, gök aracımız ve Merkür bire müşterek yerde bire müşterek yöne akıllıca ilerleyecek" ifadelerini kullanarak, "Bu sürecin sonunda, gök aracımızı ayırabilir ve yörüngeye girebiliriz" dedi.

BepiColombo gök aracı, Merkür'ün önce fotoğraflarını Dünya'ya gönderdi

2026'DA TAM BİLİMSEL OPERASYONLAR BAŞLAYACAK

Bir bölümü ESA öteki bölümü ise JAXA kabilinden geliştirilen BepiColombo'nun, Haziran 2023, Eylül 2024, Aralık 2024 ve Ocak 2025'teki öteki geçişlerinin arkası sıra arabanın 2026'da yörüngeye derneşik namına girmesi sağlanarak mükemmel ilmî operasyonlarına başlanacak. Bu süreçte ESA ve JAXA, Merkür'de yörüngeye girdiklerinde ayrılarak ayrımlı roller üstlenecek.

Avrupa'nın Merkür Gezegensel Yörünge Aracı (MPO), Merkür'ün arazisini haritalamak, gezegenin satıh yapısı ve bileşimi karşı data dercetmek düşüncesince çalışacak. Japonya'nın Merkür Manyetosferik Yörünge Aracı (MMO) ise, Merkür'ün mıknatısi bölgesini inceleyerek, alanın devir rüzgarı ile etkileşimini araştıracak.

YÜZEYİN BAZI YERLERİNDE SU BULUNUYOR

ESA'nın bilgi danışmanı Prof. Mark McCaughrean, "Yörüngeye girdiğimizde, Merkür'deki mıknatısi endüstrisi ve 450 derecelik devasa sıcaklıklara erbap bulunmasına karşın gene de yüzeyinin birtakım yerlerinde su mevcut Merkür'ü incelemeye başlayacağız" dedi.

Merkür'ün aşırı iri müşterek eroin çekirdeğe erbap bulunduğunu kail McCaughrean, Merkür'ün kökeni karşı iri gizemlerin bulunduğunu ve BepiColombo'nun bu gizemleri halletmek düşüncesince tasarladığını anlatım etti.

BepiColombo gök aracı, Merkür'ün önce fotoğraflarını Dünya'ya gönderdi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER