Teknoloji

Bilim insanlarından 'istilacı uzaylı tür' uyarısı!

Bilim insanları, ağır biyogüvenlik önlemlerinin olmaması şeklinde Dünya'daki 'uzaylı canlıların' kurgudan hâlâ olağanüstü müşterek gerçeğe dönüşebileceğini söyleyerek uyarıda bulunuyor.

Bilim insanlarından 'istilacı uzaylı tür' uyarısı!
26-11-2021 14:34

Adelaide Üniversitesi Ekoloji ve Evrimsel Biyoloji Bölümü başkanı Dr. Phill Cassey'in de aralarında bulunmuş olduğu bilgi insanlarından oluşan birlikte grup, BioScience bülteninde piyasaya sürülen acemi makalelerinde feza endüstrisini bekliyor olabilecek biyogüvenlik tehlikelerinin elan güzel tanınması çağrısında bulunuyor.

Uzay yolculuğu kaynaklı istilacı cins tehlikesine uyanıklık çekici araştırmacılar, canlıların acemi ortamlara getirilmesinin faktör ve sonuçlarıyla ilgilenen 'istila biliminin' ehemmiyetli bilgiler sunabileceğini doğacak sürüyor. Bu bilgiler ortada adalar, göller, ırak dirim alanları kabil mukassem sistemlerin nehiy tehditlerine huzur en savunmasız bölgeler olması da bulunuyor.

ERKEN TESPİT PROTOKOLÜ

Uygulamaya konabilecek mütekâmil önlemler arasında, bu zamanlarda işgalci cins tehditlerine karşılık adına beğenilen er tespit, zarar değerlendirme, aceleci karşılık ve çevreleme işlemlerine çevrik protokoller arazi alıyor.

Hem Dr. Cassey bununla beraber Melbourne Üniversitesinde etkin eş edip Dr. Andrew Woolnough, dünyanın en güzel biyogüvenlik uygulamalarından kimilerini barındıran Avustralya'nın bahis konusu alandaki uzmanlığa ulama sebebi ile güzel birlikte konumda olduğunu öne sürüyor.

Araştırmacılar, feza biyogüvenliği dair kalburüstü bulunmasına karşın şümul biyologlarının daha Uzay Araştırmaları Gezegen Koruma Komitesinin planlamalarına karışma edilmediğini belirtiyor. Araştırmacılar, bu durumun değişmesi icap ettiğini zira "istila biyologları ile astrobiyologlar ortada elan çok teşrikimesai yapılmasının, planet biyogüvenliğine müteveccih bulunan arsıulusal prokotolleri hem Dünya düşüncesince bununla beraber dirim barındırabilecek evren dışı cisimler düşüncesince zenginleştireceğini" anlatım ediyor.

Bilim insanlarından 'istilacı uzaylı tür' uyarısı!
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER