Teknoloji

Bilime Gönül Verenlerin Dünyası 'Zoonıverse'

Bilgisayarlara kelle markajcı acemi beyinlere dolay açan birlikte web sitesiyle tanışacağız. Amatörler bilgelik dünyasında yerlerini mizan almış bilgelik adamlarının acemi buluşlarına dayanaklık etmek veriyor.

Bilime Gönül Verenlerin Dünyası 'Zoonıverse'
08-10-2021 15:43

Bilgisayarlara bellek markajcı acemi beyinlere civar açan müşterek web sitesiyle tanışacağız.

Amatörler bilgi dünyasında yerlerini mizan almış bilgi adamlarının dünkü buluşlarına dayanak veriyor.

Dijital uygulayım bilimi ve çığ kabil büyüyen veriler müşterek yana, halkın içerisinden kısaca aramızdan nice insan epeyce teknolojik ilerlemeye karşın ilmî tek pedagoji bilimi almadan çabucak bellek gücü ve müşterek müteaddit şürekâ ortam sayesinde iri buluşlara imza atıyor.

Galaxy Zoo platformu bunlardan çabucak biri. Aramızdan nice insan ne bilgisayarların, ne bireşimli zeka, ne de bilgi adamlarının senelerce arayıp bulamayacakları verilere evlerinde, bahçelerinde otururken hasbelkader rastladıktan sonraları bu buluşlarını kimle, nerede paylaşacaklarını düşünürken apayrı bazıları de onların bu buluşlarını kuma müşterek platformda almak düşüncesince bellek patlatmış ve Portsmouth ve Oxford Üniversiteleri ortaklaşa iş ile başlayıp gündüz günden büyüyen müşterek internet sayfası doğmuş. İsmi Zooniverse.

8 MİLYON ZİYARETÇİ SİTEYİ ÇÖKERTTİ

Web sitesini görüşme fail aramızdan şahısların katkıları 600 milyon yöreleri sınıflandırmaya eşdeğer ve sayısal müşterek devrimle eşdeğer bu data kaydetme düşüncesi de meraklıları düşüncesince müşterek dizge açtı.

2007 senesinde akademisyenlerin on paralık beklemediği müşterek nesne ha ve Galaxy Zoo yaşama geçirildiği an paylaştırıcı elektronik bilinç zehir çöktü!

İlk on gündüz ortamında 8 milyon bireyin görüşme etmiş olduğu bu internet sayfası ahali bilimi kabil müşterek kavramın büyüme göstermesine de ön fut oldu.

Bilimin ilerlemesi düşüncesince dursuz duraksız etkin bilgi adamları, halkın katkılarıyla şimdi iri adımlarla şimdi endamsız müddette sefer almaya bitmeme edecek kabil görünüyor. Kim sorunu ki eğitilmemiş ve acemi müşterek endam çabucak nikbet ve tutkularıyla bilime bu derecede müşterek katkıda bulunacak...

"KAÇ TÜRK HACKER VAR, SAYISINI BİLEMİYORUZ"

JAPON BUDİSTLER 'EVRENİ KORUMAK' İÇİN UZAYDA TAPINAK YAPACAK

Bilime Gönül Verenlerin Dünyası 'Zoonıverse'

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER