Teknoloji

Block zincir uygulamaları dijital ortamı sarıyor

Son zamanlarda ismini saklı yazı borsasından çevre sık sık duyuran Block zincir teknolojisi ve uygulamaları için açıklamalarda mevcut Öğr. Gör. Hayri Cem, “Block zinciri geliştiriciliği müşterek meslektir fakat müşterek ferdin bu sistemi eş güdümlü etmesi kabil değildir”

Block zincir uygulamaları dijital ortamı sarıyor
13-01-2022 11:08

Block zincir teknolojisi, saklı yazı nukut ilişkin kurulan ortak dizge bulunduğu kabilinden kamudan hususi topluma derece rastgele ferdin beklentilerini karşılayabilecek ortak yazılım teknolojisidir. Sistem; uzmanlar tarafından, verilerin güvenliği getirmek düşüncesince açılan ortak dijital defter adına tanımlanıyor. Türkiye'de ise bayağı pop bulunan bu yapılanmaya, DOĞRU sürede kanuncu düzenlemelerin gelmesi bekleniyor.

Dünyada block zincir uygulamaları, saklı yazı mülk alıntı satımında kullanılıyor ve bu düzene ilişkin oyunların ise çoğu kez saklı yazı mülk uygulamaları çeşidinden kullanıma sunulmuş bulunduğu biliniyor. Kullanıcılara ihsanıhümayun olarak; saklı yazı para, token yahut NFT adıyla değiştirilmesi beklenen sıfır dijital yaratıklar veriliyor. Ancak bu oyunları oynayabilmek düşüncesince en önce ortak Web3.0 dijital cüzdan edinip sonra ise uygulamaya ulaşabilmek düşüncesince izlence kurulumu gerekiyor. Oyuna başlayabilmek ve ya fonksiyonlarından yararlanabilmek düşüncesince de sistemin arzu etmiş bulunduğu cinste saklı yazı mülk koşulları var.

“Her ortak eşya bloğunun içinde, tarihi bulunduran ortak düzenlilik damgası mevcuttur”

Günümüzde ağırlıklı adına saklı yazı nukut ile meydana getirilen mali işlemlerin, emniyetli ortak biçimde eşya dibine alınmasıyla aşina block zincir teknolojisine nazarıitibar artıyor. Milyonlarca blocktan meydana mevrut Web 3.0 acı üstündeki bu sistemde, bire ortak anda etkin karışık ortak data tabanı sistemi bulunduğunu tamlayan Hayri Cem, “Bu yapıda biricik ortak data merkezi yoktur. Tüm verilerin, binlerce makineye dağıtılmasından oluşan karışık ortak data tabanı ismi bulunmaktadır. Veri girişleri, arka arkaya mevrut bloklar biçiminde yapılırken, rastgele ortak data eşya bloğunun içinde, tarihi bulunduran ortak düzenlilik damgası mevcuttur. Böylece düzene kaydedilen veriler, ortak esbak data ile şifrelenmiş bağlanak damgasındaki bloklarda arazi almaktadır” dedi.

“Dijital ortamda katı baş döndürücü block zincir uygulaması bulunuyor”

Blok zincirin biricik başına ortak uygulama olmadığını ve temelde Web teknolojisine altyapıyı sağlayıcı ortak bina bulunduğunu dile getiren Uzm. Cem, mevzuyu şu laflarla noktaladı:

“Block zincir sistemi üstünde etkin benzeşim web uygulamaları bire ortak sürede tanıtma yazısı ismi adına da kullanılıyor ve bundan çevre dijital ortamda mevcut katı baş döndürücü block zincir uygulaması bulunuyor."
 

Oğulcan Öner
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER