Politika

CANLI: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Stokçuluk özne bunun bedelini ödeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Stokçuluk bizim dinimizde haramdır, bunu yapamazsınız. Yapanlar varsa, bunun bedelini ödeyecekler." dedi.

CANLI: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Stokçuluk özne bunun bedelini ödeyecek
01-12-2021 13:18
TBMM

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda icra ettiği konuşmasına, milletvekillerine bütçenin Genel Kurul çalışmalarında başarılar dileyerek başladı.

Bütçe çalışmalarının, bire ortak sürede fırka gruplarının ve milletvekillerinin birikimlerini, hazırlıklarını, yeteneklerini ortaya çıkaran mecralar bulunduğunu kail Erdoğan, bütçe emek harcamaları sürecinde toprak meydan her insana teşekkürname etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Genel Kurul çalışmalarını da bire ortak başarıyla tamamlayarak, 2022 Bütçemizi hükümetimize, ülkemize ve milletimize kazandıracağız." diyerek konuştu.

"Ülkeyi özlük rotasına bükmek arzu edenler ahbaplık ve töre dışı saldırılara sunulan kaldı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Türkiye'nin akıbet 19 yılına kaşe vuran demokratlık ve kalkınma hamlesi, rastgele adımını yenisi izlem fail devim bilimi ortak proses yerine yaşanmıştır. Şimdi bu devim bilimi sürecin acemi ortak evresinde bulunuyoruz. Yatırım, istihdam, üretim, dış satım odaklı çoğalma stratejisiyle yolumuza bitmeme edeceğimiz bu acemi politika, anca çabucak ortaya çıkmak değildir. Geçtiğimiz 19 yılda ülkemize kazandırdığımız rastgele eser, milletimize sunduğumuz rastgele hizmet, yaptığımız rastgele yatırım, geniş ekonomide kuruluş ettiğimiz rastgele denge, bu atılıma tedbir gayesi taşıyordu. Eğitimden sağlığa, ulaştırmadan enerjiye bütün bölgelerde cılız altyapıya ehil ortak ülkede böylesine esaslı ve iri hedefleri bulunan ortak değişimin yaşama geçirilmesi elhak kabil değildi. Esasen Gazi Mustafa Kemal'in, Cumhuriyetimizin geçmiş yıllarındaki gayretlerinden itibaren rahmetlik Menderes'ten rahmetlik Özal'a derece dayanıklı aşırı büyüklük adamı bire ortak maksat düşüncesince harekete geçmiştir. Ama bu gayretlerin bütünü de ortak tane fırka faşizmi ve onun çarpış cunta görünümündeki değişik tezahürleri marifetiyle kesintiye uğramıştır. Hiç işkilsiz bu ihanetlerin peşinde Türkiye'nin branşında ve dünyada gır sahibi olmasını istemeyen, geçtiğimiz yüzyılın toptan idare düzenini kuranlar vardı. Ülkemizin IMF ile geçmiş anlaşmayı icra ettiği 1947 yılından itibaren iktisat politikalarımız ve genellikle da onunla irtibatlı yerine siyasal politikalarımız, bu toptan sistemin kontrolü altında yürümüştür."

Siyaset ve bürokrasinin beraberinde iş dünyasından medyaya derece ülkenin bütün dinamiklerinin, bu doğrultuda tasarım edildiğine ve edilmeye çalışıldığına dikkati çekici Erdoğan, "Menderes'ten Özal'a, rahmetlik Erbakan Hoca'mızdan bizim dönemimize derece bu sistemin dışına çıkarak, ülkeyi özlük rotasına bükmek arzu edenler ise ahbaplık ve töre dışı saldırılara sunulan kalmışlardır. Buna karşın milletimiz, rastgele darbenin, rastgele krizin, rastgele aralık zamanın peşi sıra baştan özlük değerleriyle, tarihiyle, kültürüyle, esas kuvvetiyle buluşturacak kadroların önünü açmıştır." ifadesini kullandı.

"Stokçulara bu ülkeyi tığ gömüt edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Stokçulara evelallah bu ülkeyi tığ gömüt edeceğiz. Stokçuluk bizim dinimizde haramdır, bunu yapamazsınız. Yapanlar varsa, bunun bedelini ödeyecekler." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER