Politika

Çavuşoğlu'ndan CHP'li Tanal'a tepki

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın Avrupa Ülkelerinde Yükselen Irkçılık ve İslamofobi İnceleme ve Araştırma Alt Komisyonu'nun Paris programına bağlı iddialarını yalanlaya

Çavuşoğlu'ndan CHP'li Tanal'a tepki
24-10-2021 13:23

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki Avrupa Ülkelerinde Yükselen Irkçılık ve İslamofobi İnceleme ve Araştırma Alt Komisyonu, Fransa'nın başkenti Paris'te türlü temaslarda bulundu. Paris'e revan alt kurul heyetinde toprak düzlük CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, içtimai iletişim araçları paylaşımında Paris'te komisyonun Meclisten termin alamadığını öne sürdü. Tanal, “Paris'te Ulusal Meclis yetkilileri resmi heyetimize termin vermedi. AK Parti, ülkemizi diyar haricinde itibarsızlaştırmış” dedi.

Bunun için izah karşılayıcı Paris'e revan heyete riyaset fail TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu , planladıkları kabilinden Fransa Ulusal Meclisinde Türkiye Dostluk Grubu üyesi Dumas Frédérique ile görüştüklerini hatırlatarak, Tanal'a "Acaba siz ayrıksı ortak programda mıydınız?" niteleyerek sordu. Komisyon Başkanı Çavuşoğlu, içtimai iletişim araçları hesabından meydana getirdiği paylaşımda şunları dedi:

 


"Sayın Tanal, Fransa'da kurumsal hasep kazandığını gördüğümüz İslam karşıtlığı ile uğraş kapsamında tamamladığımız yurtdışı programımızı bu çeşit akıllıcasına sıfır beyanlarla gölgelemeyelim. Başkanlığını yürüttüğüm Komisyon çalışmalarımız çerçevesinde çağırma ettiğimiz Senato Dostluk Grubu üyeleriyle Paris Büyükelçiliğimizde ortak araya geldik. Planladığımız kabilinden Fransa Ulusal Meclisinde Türkiye Dostluk Grubu üyesi Dumas Frédérique ile de görüştük. Acaba siz ayrıksı ortak programda mıydınız? Meclisimizin de, ülkemizin de itibarı yücedir."

Paris Başkonsolosluğu'nda Fransa'daki bina firmaların temsilcileriyle de ortak araya mevrut komisyon, Fransa İslam Konseyi Yönetim Kurulu ile de doğurgan görüşmeler yaptı. Alt alt kurul heyeti, Senato Dostluk Grubu üyeleriyle de Paris Büyükelçiliği'nde görüştü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER