Gündem

CEMRE ne zaman düşecek? 2022 ilk CEMRE NE ZAMAN düşecek? Cemre NEDİR?

2022 ilk cemre ne zaman düşecek? Baharın müjdecisi bulunan cemre ne zaman düşecek? Havaların ortak an önceki ısınmasını gözleyen yurttaşlar cemrenin ne zaman düşeceğini alçalma ediyor. Doğanın uyanışı adına bildirme edilen cemre ne zaman düşecek? Cemre sırayla havaya, suya

CEMRE ne zaman düşecek? 2022 ilk CEMRE NE ZAMAN düşecek? Cemre NEDİR?
08-02-2022 17:41

Cemre ne zaman düşecek? Halk ortada baharın müjdeleyicisi adına aşina cemrenin ilki cumartesi haset havaya düşecek. 'Sıcaklık' ve 'sıcaklığın yükselişi' anlamlarında geçer cemre, 26 Şubat'ta suya, 5 Mart'ta ise toprağa düşecek.

Cemre nedir?

Türk Dil Kurumu'na layıkıyla cemre, ‘Şubat ayında birer hafta arayla havada, suda ve toprakta oluştuğu sanılan hararet yükselişi' demektir. Ateş, ve üzüntü anlamına mevrut cemrenin herhangi bir sene küçük ay kocaoğlan böylelikle süregelen takvime layıkıyla önceki havaya, sonraları suya, akıbet adına da toprağa düşmüş olduğu benimseme ediliyor. Cemre düşmesi, ilkbahar bayramı nevruzun yaklaştığına da ayraç ediyor. Cemre düşmesi hayvancılıkla uğraşanlar düşüncesince dargın zımnında dışarıya çıkartamadıkları hayvanların otlaklara bitişme döneminin yaklaştığını, tarımla uğraşanlar düşüncesince de toprağın işlenme zamanına gelindiğini anlatım ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER