Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana’da gençlerle buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Paris İklim Anlaşması'nı onayladık. Bu kararımızla ayrımsız sürede sizlere bırakacağımız en ehemmiyetli kalıt adına gördüğümüz 2053 vizyonumuzun geçmiş amacı yeşil kalkınma devrimini başlattığımızı da anons ettik. Bu adımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana’da gençlerle buluştu
10-10-2021 22:23

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gündüz icra ettiği Adana ziyaretinde gençlerle yan yana araya geldi. Erdoğan, gençlerle sohbetinde gündeme bağlı ehemmiyetli açıklamalarda bulundu, hususi hayıtına bağlı sorulan sorulara içtenlikle yanıt verdi.

Erdoğan, Adanalı gençlerle buluşmasında rahmetlik artist Müslüm Gürses'in “Sevda Yüklü Kervanlar” isminde şarkısını dinledi, gençlerin dediği şarkılara haremlik etti. Erdoğan, Aşık Veysel'in “Uzun İnce Bir Yolda” isminde türküsünü kail Şahin Kendirci ile ikili yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İkimiz Bir Fidanız”, “Ah Bu Hayat Çekilmez”, “Endamın Yeter”, “Gül Döktüm Yollarına” şarkılarını da gençlerle beraberce söyledi.

“Gençlerimizle aramıza kimseyi sokmayız”

Hayatının şişman bölümünde gençlerle beraberce bulunduğunu kail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bazılarının bizim gençlerle sevgi süresince olmamızdan erinçsiz duyduklarını anlıyorum. Ben ortaöğretim yıllarımdan bu yana 40 senedir okunabilen yan yana halde bu yolda gençlerle yürüdüm. Kültür konuşma çalışmalarından siyasetteki görevlerime derece gençlerle beraberce yaptım. Bir gündüz yolunuz Külliye'ye düşerse düzentileme ekibimizin gençlerden oluştuğunu göreceksiniz. Evde de torunlarım, elhamdülillah şimdilik 8 torunum var. Onlarla bu arada yaşamı sürdürüyoruz. Sizlerin enerjisi, siz değerli ziyaretçilerimizin avlu sevinci, siz değerli ziyaretçilerimizin gösterimi bizlere henüz aşırı çalışma, bellik ve fariza çoğaltma hevesi veriyor. Bunun düşüncesince gençlerle aramıza girmeye çalışanlara deriz ki, siz özlük işinize bakın. Biz ne kuşaktan olursa olsun gençlerimizle aramıza kimseyi sokmayız. Ben toy yan yana kavram ortaya koydum, bizimki Teknofest kuşağı. Gençlerimize en aşırı hizmeti getiren, onlara en aşırı yatırımı özne hile biziz” niteleyerek konuştu.

AK Parti hükümetleri çağında çoluk çocuk düşüncesince meydana getirilen hizmetleri özetleyen Erdoğan, "Yurt problemlerine da değinerek, kızlarımız ve erkeklerimiz düşüncesince gayrimenkul problemi niteleyerek yan yana bilinçlilik yok. Siz tek 45 teklik burs aldınız mı? Göreve geldiğimde burs 45 liracıktı. Biz yan yana farkın iktidarıyız. Bugün Türkiye toplamda 8,5 milyonu bulan yükseköğretim kapasitesiyle hedefine erdemli seviyede yaklaşmıştır. Bundan sonradan dikkatimizi ve imkanlarımızı kalitenin yükseltine vereceğiz. Zamanla bu mevzuda da aralık büküm edeceğimizden şüpheniz olmasın” şeklinde konuştu.

Erdoğan, “Geçmişini bilmeyen geleceğini nesir edemez. Bunun düşüncesince ısrarla maziden atiye kurduğumuz köprüyü güçlendirmenin gayreti içindeyiz. Geçmişte milletimizin hepsi bireyleri ile beraberce geçlerimizi de tarihinden, inancından, medeniyetinden kopartmak düşüncesince uğraşanlar oldu. Milletimiz bariz deniz ferasetiyle bu gayretleri boşa çıkarttı. Ülkemizde yönetime geldiğimizden buyana yaptığımız onca yapıta ve hizmete karşın bizlere bulunan garaz ve nefretleri sonsuz kalan yan yana kamet var. Aslında meydana getirilen hizmetlerden en aşırı faydalananlarda bunlar. Öyleyse ne bizlere bitip sonsuz yan yana husumetle saldırıyorlar biliyor musunuz? Bay Kemal İzmir milletvekili. İstanbul'dan İzmir'e arabana biniyorsun, maksimum 3,5 saatte varıyorsun. Bir teşekkürü mevcut mı? Yok. Bir teşekkürname etmez mi insan? Çünkü bunlar bizim gençlerimizi özlük değerleri ile özlük uygarlık birikimleri ile buluşturmamıza sabır edemiyorlar. Geçtiğimiz günlerde Paris İklim Anlaşması'nı onayladık. Bu kararımızla bire yan yana sürede sizlere bırakacağımız en ehemmiyetli kalıt adına gördüğümüz 2053 vizyonumuzun önceki maksadı yeşil kalkınma devrimini başlattığımızı da duyuru ettik. Bu adımı kılıç değil de başka hile atmış olsaydı vatanımızda ve dünyada onu yere göğe sığdıramazlardı. Biz bahis konusu olduğumuz düşüncesince bire yan yana kesimler sağır ve gözsüz kesildiler. Tek tük damıtma sesi yükseltenlerde devamındaki ‘ama'lı ifadelerle süresince bulundukları mahalle baskısının ipuçlarını ele veriyorlar. Yeşil kalkınma devriminde en şişman desteği gençlerimizden alıyoruz. Türkiye ne müstevli çağında çelimli afiyet ast yapısı yardımıyla kendini öteki ülkelerden ayrıştırmışsa inşallah yeşil kalkınma devrimi ile hava değişikliği sürecinde bire yan yana değerli elde edeceğiz. Kimin ne söylediğini değil, ülkemizin hedeflerine, milletimizin emirlerine göre mücadeleye bitmeme edeceğiz. Yarın bu 1500 salname medeniyet, bin salname emlak savaşı bayrağını sizler devralacaksınız. Gençlerimizden bizim ulusal uygulayım bilimi hamlesi ile yeşil kalkınma devrimi ile önceki hedeflerini gösterdiğimiz 2053 gösterimi düşüncesince şimdiden karın yormalarını istiyorum. Unutmayın, değme bilinçlilik hayalet etmekle başlar. Bir bakarsınız ki yavaş yavaş o hayale yaklaşmış olmuş kalırsınız ” dedi.

“Bizim gayretlerimiz henüz çok, barajlarımızın sayısını artırmak”

Adana'nın sıcaklarından bahseden ve hava değişikliğine ayraç geden yan yana gencin sorusuna yanıt sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ay sonu itibarıyla hava değişikliği ile ilgili zirveler olacak. Tüm evren hakkıyla hava değişikliği noktasında şişman yan yana tehdidin altında. Bizim gayretlerimiz henüz çok, barajlarımızın sayısını artırmak, derin yan yana halde boğunuk sistemlere geçmek. Bizim bariz sistemde buğulaşma haysiyetiyle yüzdelik 60 kaybımız var. Açık kanaletler sisteminde sulamada geçer not su buharlaşarak gidiyor. Ama boğunuk manzume olması şeklinde kılıç bundan şişman miktarda vareste olacağız. Buna müteveccih yatırımlarımızı henüz yan yana tomar yaparak boğunuk sistemle bunu kurtarmış olacağız. Başka çaremiz yok” dedi.

“Bazı yerlerde maatteessüf aşırı allahsız insanoğlu var”

Pıt Pıt Şeker isminde kedinin içtimai medyada dikkat görmesini hatırlatan gence yanıt sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pıt pıt Şeker hakkıyla ağırbaşlı anlamda kovuşturma aldı. Leblebi ile benden aşırı bayan ilgileniyor. Onu bayan bozulmamış olsun hastalıklı adına aldı. Tedavisi yapıldı. Allah razı olsun bayan onu kovuşturma ediyor. Bizim konutta bakılıyor. Bazı yerlerde maatteessüf aşırı allahsız insanoğlu var. Hayvanlarımıza gönül rahatlığı takındıkları davranışlar affedilir cinsten değil. Geçenlerde yan yana köpeğe takma yapılmıştı, o haliyle gidiyordu. İnsan bunları görür görmez dayanamıyor. Benim şişman oğlumun da elleme yan yana köpeği var. O da ağırbaşlı anlamda yaşlandı. Ama aşırı sevimli. 14 yaşına geldi. Onların da bu yaşlara geldikten sonradan yan yana ümit başlıyor. Biz de köpekler noktasında elimizde 14-15 pare var. Eğer istersen biricik veririz. Gittiğimiz yerlerde yersiz bırakmıyorlar, bağış ediyorlar. Bunların süresince değişik bulunan cinsler de var” niteleyerek konuştu.

“Gerek Bartın, icap Sinop, icap Kastamonu peyda eylemek az daha hepsini çözeceğiz”

Geçtiğimiz aylarda yaşanmış bulunan yığın felaketlerinin hatırlatılması ve devletin hepsi kurumlarıyla afetzedelerin indinde bulunduğunun söylenmesi üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çatıya çıkmak bulunan vatandaşlarımızı helikopterlerle kurtarmaları değme çeşitli taktirin üzerindedir. Bir yavruyu helikopter sepetine koyup istirdat anı alelacayip yan yana olaydı. Bizim askerimiz bunları başardı. Elhamdülillah rastgele yan yana sıkıntıya vesile vermeden bu operasyonlar gerçekleştirildi. Köprüler acilen kuruldu. Kurulan köprülerden yurttaşlarımızın geçişleri sağlandı. Orada henüz işlerimiz var. Gerek Bartın, icap Sinop, icap Kastamonu peyda eylemek az daha hepsini çözeceğiz. Ben Rizeliyim. Rize anbean heyelanla gönül rahatlığı karşıyadır. Artvin öyledir. Trabzon öyle, Ordu öyle, Giresun öyle. Bu topraklarda doğduk, bu topraklarda yaşıyoruz. Dolayısıyla bunlarla mücadelemizi vereceğiz. Vatandaşlarımıza en ülküsel olanı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

“Son yıllarda kötü değilim, elleme yan yana noktaya geldim”

Bir gencin yan yana sepet topu savaşı teklifine yanıt sağlayan Erdoğan, “Yaparız neden yapmayalım. Bu yan yana vesile meselesi. Artık sezon de değişiyor. İnşallah hakeza yan yana fırsatı bulduğumuz anda bunu da yaparız. Biz arkadaşlarımızla bunu oynarken, 5-5 oynuyorduk. Son yıllarda kötü değilim, elleme yan yana noktaya geldim. 50 adet üstünden oynuyoruz, akıbet yıllarda 50'de 34 yapar bir duruma geldim. Benimle yarışan İbrahim Kalın Bey. Beni geçemedi fakat iyiyim. Bizim yan yana Mustafa Varank'ımız var, bana ulaşmaya çalışıyor, kavuşması beklenir değil. Maalesef Mustafa nalça topluyor. ‘3'lük atıyorum' diyor fakat yan yana bilinçlilik attığı yok” açıklamasında bulundu.

“Haftada 2-3 gündüz basketbola devir ayırmaya çalışıyorum”

Sosyal yaşamına bağlı mevrut sorulara yanıt sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Doğrusunu konuşayım, dal film strateji imkanım tek yok. Bütün derdim ülkeme yatırımlar, hizmetler. Ben eve aksiyon değme gündüz akşam 24.00'lere derece çalışırım, arada yan yana 01.00'i de bulur. Haftada 2-3 gündüz basketbola devir ayırmaya çalışıyorum. Onun düşüncesince sabahleyin 09.00 kabil basketbola çıkıyoruz. Haftada 2-3 gündüz bunu yaparsam benim zindeliğim düşüncesince isabetli. Akşam da Külliyeden çıktıktan sonradan 4-5 bin aşama hazırlamaya mücahede ediyorum." ifadelerini kullandı.

Çanakkale'den geldiğini kail gence 1915 Çanakkale Köprüsü'nü soran Erdoğan, “O güreşçi köprüsü dünyada yan yana örnek. Bu sağlam köprümüzle bizi aşırı anacaklar. Aynen Amerika'da New York'ta BM'nin kusursuz karşısında Türkevi'ni yaptık. BM binasından henüz yüksek. Açılışını biraz hafta ilkin yaptık. Amerika'nın göbeğinde hakeza yan yana binayı nesir ediyorsunuz. Bu Türkiye'nin medarıiftiharıdır. 18 Mart Çanakkale Köprümüz bizim düşüncesince ayrı yan yana övünme meselesi. Şimdi yan yana derdim henüz var, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne yan yana de sert şeklini kurup takma etmek” ifadelerini kullanarak akıbet çağda meydana getirilen şişman projeleri anlattı.

Erdoğan, “Biz dağları deldik, o aşılmaz denilen dağları delerek Ferhat ile Şirin dizisini oynadık. Bundan henüz güzeli olabilir mu?” dedi.

Erdoğan'a aşındırmak teklifi

Gençlik merkezleri ile kütüphanelerin düzentileme saatlerinin değiştirilmesini talip ve annesinin aşındırmak davetini ileten Selen Canan Kerti isminde gence yanıt sağlayan Erdoğan, “Bu akşam ezanı ne evet biliyor musunuz? Meryem bayan dedi ki, ‘ben size teklife bulunacaktım, annem elleme yemekler hazırladı, bizim eve yemeğe gitsek' dedi. Hocam sen iş sona erdi artık, kılıç programlara gidiyoruz, sen de yemekten bahsediyorsun dedim. Valide hanımın da elleme marifetleri varmış. Onu bundan sonradan yan yana başka gelişte. Ankara'da Millet kütüphanemiz 24 vakit açık. Gençlik merkezilerimizin bizim planımızda 24 vakit bariz olması vardır. Bunu basar sermaye kavrulmuş sermaye dönmez dostlarımla konuşacağım. Onları da 24 vakit bariz bir duruma getiririz” dedi. Erdoğan, kendisinden afsun talip gence afsun etti.

Erdoğan'ın kavrulmuş ve şalgam anısı

Adanalılarla ilgilendiren yan yana anısının olup olmadığının sorulması üzerinde Erdoğan, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten yaşanmış bulunan yan yana hadiseyi anlatmasını istedi. Çelik, “Sayın Cumhurbaşkanımız siyasal yasaklıydı. Adana'ya teşrik ettiler. İlk konuşmasını yaparken halen yasaklıydı. Orada yan yana pankart açıldı, ‘seni kebaptan ve şalgamdan henüz aşırı seviyoruz' diye. Orada yan yana müşavir arkadaşımız Cumhurbaşkanımıza dedi ki, ‘ben önceki kere hakeza yan yana tabir gördüm' dedi. Biz de ‘Adana'da yan yana insanoğlunun yan yana başkasına duyacağı yan yana tomar en fevk ifadesi budur' dedik. Cumhurbaşkanımızı kebaptan ve şalgamdan henüz aşırı tercih edenler ayağa kalksın ve alkışlasın” demesiyle çoluk çocuk ayakta alkışladı. Erdoğan, “Kebabı ve şalgamı hemen öteki dünyaya gidenin vay haline” ifadelerini kullandı.

“Yaklaşık bu halde 10 bine yaklaşan name yazdım”

“Bu ülkeye fariza eylemek düşüncesince aşırı bedeller ödediniz, cezaevinde tek anınız evet mu?” sorusuna yanıt sağlayan Erdoğan, “Cezaevinin içindekileri anlattığımız devir yan yana henüz bizi içeriye mi sokacaksınız? Oranın maceraları ayrıdır. Benim oradaki en ehemmiyetli hayatım şuydu, hepsi günümü mevrut ziyaretçilerimle geçirir, akşam de sabahleyin namazına derece bana mevrut mektupların yanıtını yazardım. Yaklaşık bu halde 10 bine yaklaşan name yazdım. Zaman devir gittiğim bazısı yerlerde o mektuplarla karşıma çıkanlar olur. Benim doldurma da kötü değildir. Bazıları çerçeveletmiş. Oradaki 4 ay 10 günce çağımız oldu. Orada dersimi elleme çalıştım. Çıktıktan sonradan da yan yana tomar levent boylu sürmedi, endamsız yan yana sürede nüfuz olduk” dedi.

Söz alarak yan yana anıyı özetleyen Ömer Çelik, şu ifadeleri kullandı:

“Siz cezaevindeydiniz, kılıç ziyarete geliyorduk. Dışarıda 2-3 gündüz fevk üstüne üstlük yan yana teyzeyi gördük. Teyzeye ihtiyacını sorduk. ‘Ben aşırı ırak yan yana yerden geldim, ona burada afsun ediyorum, sizden yan yana ricam var, bu çay bardağını ona verin, bununla yan yana çay içsin, sonradan da bardağı bana getirin ego de saklayım' dedi. Genç arkadaşlarımız şurası bilsin niteleyerek söylüyorum ki, bu şişman siyasal yürüyüşümüzün peşi sıra bu derece şişman yan yana artağanlık vardır, bu derece şişman afsun vardır. Hem gençlerin hem 70 yaşlarında da olsa gönlü genç olanların bu şişman desteği vardır. Cezaevindeyken de vardı, demincek de var.”

“Duvarların dili olsa da konuşsa”

Bir gencin “İstanbul Gençlik Kolları Başkanıyken bu günleri hayalet etmiş miydiniz?” sorusuna yanıt sağlayan Erdoğan, “İstanbul Gençlik Kolları Başkanı olduğum yıllarda cumhurbaşkanlığı, başvekillik düşünmekten mavera yan yana sorun adamı adına ne yapmam gerekiyor niteleyerek düşünür, bununla yatar, bununla kalkardım. Şimdi o cins eyyam yok. Bizim Gençlik Kolları Başkanı olduğumuz vakitlerde bizi fakat duvarlar anlatır. Duvarların dili olsa da konuşsa. Ben ne söylerse o boştur. Biz duvarların dili ile konuştuk. Hep geleceği şekillendirdik. Hamdolsun malikel mal bulunan Allah'tır. Rabbim ne atama ettiyse o olabilir ve o oldu” açıklamasında bulundu.

Derya Yetim

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER