Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İmkanlarımızı devreye almalıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Süleymaniye Darüzziyafe'de 2. Yeditepe Bienali'ne katıldı ve müşterek görüşme yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kültür zanaat birikimimizi toy nesiller özellikle edinmek neredeyse milletimizin tamamı fertlerine ulaştırana derece bu cins faali

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İmkanlarımızı devreye almalıyız
07-01-2022 16:08

"Medya mecraları üstünden dünyaya boca edilen gün batısı menşeili hars zanaat eserlerinin içerisine itinayla yerleştirilen mesajların tabii hedefi var. Bu görevin arı ve iyi bulunduğu açıktır" diyen Erdoğan, "Her çeşitli sapkınlığı, ahlaksızlığı, marjinalliği zanaat ismi altında normalleştirme gayesi haiz kurnaz saldırıya üzerine imkanlarımızı devreye almalıyız" ifadelerini kullandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satırbaşları:

Bienali elden aktiflik mekanları ile fark şehrimizin menfez müşteri zenginliğini göstermeye yeterlidir. Kültür zanaat ürünlerimizin yaymış bulunduğu bolluk arasında ne bulunduğu ve kapsamı itibarıyla aynısı ve benzeşim sıfır ortak şölendir. Bienalin bu yılki temasının söve içi ve söve dışı kendisine belli başlı olması bizlere koskoca ortak zamanı art yazı sunuyor. Bize sakıt fariza hars zanaat hazinelerimizi nerede kaybettiysek orada aramaktır. eğer özlük coğrafyamızda özlük kalbimizde kaybettiğimiz değerleri başka yerlerde aramaya kalkarsak elden vaktimizi heba etmiş oluruz. Kadim uygarlık mirasımızla henüz çelimli halde baştan yapımı kendisine anlatım ediyoruz. İyi olan, iyi olan, yarayışlı bulunan kıymetli bulunan rastgele şeyi nerede bulursak bulalım almak, kullanmak, geliştirmek, henüz iyisini gerçekleştirmek ecdadımızdan bizlere küsurat en ehemmiyetli miraslardan biridir. Biz rastgele bölgede bulunduğu kabil zanaat dair da kompleksleriyle değil yaşatıcı, kuşatıcı vasıflarıyla tarihe damgasını vurmuş ortak milletiz.

Sanat dair yaşatıcı, kuşatıcı, geliştirici vasfıyla tarihe damgasını vurmuş ortak milletiz. Medya mecraları üstünden dünyaya boca edilen gün batısı menşeili hars zanaat eserlerinin içerisine itinayla yerleştirilen mesajların tabii hedefi var. Sapkınlığı zanaat ismi altında normalleştirme gayesi haiz kurnaz saldırıya üzerine imkanlarımızı devreye almalıyız. Bu görevin arı ve iyi bulunduğu açıktır. Daha baş döndürücü üreterek, insanoğlunun kalbine ulaşarak aradaki farkı kapatmakla mükellefiz. Kültür-sanat birikimimizi milletimizin tamamı fertlerine ulaştırana denli bu cins faaliyetleri arttırarak sürdürmeliyiz.

Sanat terimine yaklaşımdaki bu dip farkın tezahürlerini Endülüs'ten Büyük Sahra'ya denli degaje ortak bölgeye yayılan eserlerde değerlendirmek mümkündür. Sanat Allah'ı aramakmış bedel üstat. İnancımızın 'Allah güzeldir, iyi olanı sever' yaklaşımının sanata yaklaşım vaziyetini süresince bulunduğumuz Süleymaniye Külliyesi'ne için görebiliriz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER