Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tüm tarafları ılımlı olmaya ve diyaloğa çağırma ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna gerilimi hakkında, "Bir Karadeniz ülkesi şekilde alanda barışı bilgili geçirmek namına kâffesi tarafları ölçülü olmaya ve diyaloğa çağırma ediyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tüm tarafları ılımlı olmaya ve diyaloğa çağırma ediyoruz
03-02-2022 10:45

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna'ya hareketinden geçmiş Esenboğa Havaalanı'nda matbuat toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna gerilimine dair, "Yakından izlem ediyoruz. Ukrayna'nın yer bütünlüğünü ve egemenliğini desteklediğimizi herhangi ortak platformda dile getiriyoruz." dedi.

Erdoğan konuşmasını şöyleki sürdürdü:

"Bir Karadeniz ülkesi şekilde alanda barışı bilgili geçirmek namına hepsi tarafları mutedil olmaya ve diyaloğa çağırma ediyoruz."

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un Türkiye ziyareti konusunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mart ayının ortalarında bu görüşme gerçekleşecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan çeşidinden art itilen 12 sığınmacının ölmesiyle ilgili, "Her şeyden geçmiş 12 insanoğlunun orada donarak ölümüne izleyici eğlenmek yenilir, yutulur ortak obje değil." ifadelerini kullandı.

Avrupa Konseyi'nin Kavala sonucu üzerine Erdoğan, "AİHM ne demiş, Avrupa Konseyi ne demiş, bu bizi ilgilendirmiyor. Biz zat mahkemelerimize hürmet duyulmasını bekliyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER