Gündem

Denizli baharı kar ile karşılandı

Geçtiğimiz aylarda akıbet 10 senenin en hararetli kar yağışını canlı Denizli'de, bahar mevsimin evvel günlerinde kar sürprizi yaşandı. Kentin faziletkâr kesimlerinde çarpıcı bulunan dip kar yağışı, özellikle üreticiler peyda etmek kadar herkesi kıvançlı etti.

Denizli baharı kar ile karşılandı
02-03-2022 16:46
Denizli'de bahar mevsiminin başladığı günlerde, kar yağışı sürprizi yaşandı. Geçen sene sonuç yılların en yağışsız sezonunu canlı Denizli'de Ocak ve Şubat aylarında ise sonuç 10 senenin en itici ve en hararetli günleri yaşanmıştı. Yüksek kesimlerde nakıs 2o dereceleri aşan soğukları canlı Denizlililer, geçtiğimiz hafta sezon normalleri seviyesine denli yükselen iklim sıcaklıklarının peşi sıra bugüne kar yağışı ve itici havayla uyandı.
Başta Çameli, Kale, Tavas, Beyağaç, Acıpayam, Serinhisar ve Buldan denli erdemli kesimler edinmek kıl payı il genelinde sansasyonel bulunan kar yağışı, günce yaşamı aksi yönde etkilese de kıvançla karşılandı. Sabah saatlerinden itibaren tesiri yayınlayan kar yağışı, metrekareye 21-50 kilo adına gerçekleşti.

Baharın geçmiş günlerinde kar sürpriziyle güne uyanan Tavaslı zor hoca Metin Nelik, “Baharın geçmiş günlerinde yaşanmış bulunan kar yağışı hepimizi şaşırttı. Güne kar yağışıyla uyandık. Mart ayında kar yağması bölgemiz düşüncesince şaşırtı oldu. İnşallah bu yağmur çiftçilerimize ve kâffesi halkımıza güzel gelir. İnşallah yağışlar az buçuk hâlâ bitmeme eder” dedi.

Yüksek kesimlerde toprak arsa 10 ile 20 santim denli vasıl kar yağışının ferda sabahleyin saatlerine denli Denizli ve ilçelerinde sansasyonel olmaya bitmeme edeceği bildirildi.

İbrahim Yenipazarlı - Mehmet Barlas
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER