Politika

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Yaptırımlara iltihak eğilimimiz yok

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin, Rusya'ya müteveccih yaptırım kararlarını yegâne hiç incelediğini belirterek, "Biz umumi manada bu çeşit yaptırımlara ilkesel yerine katılmadık. Bu yaptırımlara da iltihak eğilimimiz yok." dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Yaptırımlara iltihak eğilimimiz yok
02-03-2022 00:26
Ankara

Çavuşoğlu, Habertürk'te katılmış olduğu aktif yayında, Rusya-Ukrayna mücadelesi ve gündeme bağlı soruları yanıtladı.

Rusya ile Ukrayna ortada meydana getirilen müzakerelere yer veren Çavuşoğlu, erte yapılması muhtemel ikinci güruh düşüncesince tarafların döşeme yokladığını fakat görüşmelerin beş altı çağ henüz ertelenebileceğini belirtti.

Bundan sonradan yapılacak toplantıların akıbet odaklı olmasını dilek ettiklerini ve Türkiye’nin dostça tavsiyelerini rastgele ortak dü tarafa ilettiklerini dile getiren Çavuşoğlu, “Bir ateşkesle sonuçlanacak mütalaa olması lazım. Ondan ahir süreçte siyasal mevzuları görüşme, mütalaa ika itibarıyla tam vakitleri olacaktır gücün demin acele bulunan nedir, ateşkes. Çatışmalar, bombardımanlar bitmeme ederken de bu müzakerelerden ortak akıbet çıkmaz. evvel ateşkesi kasılma etmelerini bekliyoruz.” sanarak konuştu.

Çavuşoğlu, Moskova’ya müteveccih yaptırımların Rus ekonomisinin yanında yaptırım sonucu düzlük Avrupa Birliği (AB), AB devletleri ve gayrı devletleri de etkileyeceğini dile getirdi.

Türkiye’nin, yaptırım kararlarını ortak tane hiçbir incelediğinin altını çizen Çavuşoğlu, "Bunların ekonomimize tesiri nedir, erke sunma güvenliğimize tesiri ne olacaktır, iklim alanı da dahil. Biz umumi açıdan bu cins yaptırımlara ilkesel adına katılmadık. Bu yaptırımlara da iltihak eğilimimiz yok." dedi.

Çavuşoğlu, Rusya'ya müteveccih yaptırımlara alınması düşüncesince Türkiye'ye rastgele ortak istek veya bası gelmediğini aktardı.

Türkiye'nin sahildar bulunan yahut sıfır devletler itibarıyla bugüne denli Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ni harfiyen, hiçbir tekme ölçün içerisine düşmeden saydam biçimde uygulayacağını söylediğinin altını çizen Çavuşoğlu, Rusya’nın Karadeniz filosuna mukayyet sıfır birtakımı gemilerini Boğazlar'dan nakil talebini art çekmesini istediklerini, Moskova yönetiminin bunu ikrar ettiğini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER