Gündem

Grip son teşrin ayında maça yapacak

Geçen yıla nazaran bu sene hâlâ aşkın enflüanza olayı ile karşılaşılacağını kail Öğr. Gör.Şemsettin Akgül, maske, açıklık ve hıfzıssıhha uyarısında bulunarak, 'Koronavirüs aşısı yaptıranlar bu sene enflüanza aşısını da yaptırmalı. Grip bu sene ilk teşrin ve

Grip son teşrin ayında maça yapacak
06-10-2021 12:11
06-10-2021 12:11
Geçen yıla oldukça bu sene şimdi birlikte tomar enflüanza olayı ile karşılaşılacağını kail Öğr. Gör.Şemsettin Akgül, maske, aralık ve hıfzıssıhha uyarısında bulunarak, "Koronavirüs aşısı yaptıranlar bu sene enflüanza aşısını da yaptırmalı. Grip bu sene teşrinievvel ve teşrinisani aylarında maça yapacak" dedi.

Sonbaharın gelmesiyle herhangi birlikte sene tanıdık mevsimlik emraz da artmaya başladı. Özellikle bu sene güzeşte yıla nazaran şimdi birlikte tomar enflüanza olayının görüleceğini tamlayan İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programı Öğr. Gör. Şemsettin Akgül, enflüanza olaylarındaki artışın maske, aralık ve hijyenle alakadar bulunduğunu söyledi. Akgül, "Bu sene peçe yararlanma oranı düştü ve enflüanza vakalarının esas artma sebeplerinden birlikte tanesi oldu. Hijyen, sağlıklama ve peçe kullanması konusunu bundan sonra sert önemsemiyoruz. Bu da influenza virüsünü artırıyor" ifadelerini kullandı.

TEMEL AYRIM; PCR TESTİ

Bu aylarda ortaya çıkabilecek influenza virüsünün koronavirüsten farkını fark etmenin baş döndürücü tekaüt olduğuna nazarıitibar çekici Akgül, "Bunun esas başkalık metotlarından birlikte tanesi PCR. Influenza virüsü ile koronavirüs ayrımsız vücutta bulunabiliyor ancak yegâne virüs hastalanmış ediyor. Bunun içindir ki kılıç bu konudaki ayrımın bilirkişi hekimler çeşidinden anamnez ve semptomlara mucibince en dobra biçimde çözümleme edileceğini ve mukteza olduğunda da acele biçimde PCR testinin istenip neticeye varılacağını biliyoruz" dedi.

Grip testlerinde galat oranı olacağını da tamlayan Akgül, "Bu sebepten dolayı PCR testleri şimdi güvenli. Grip testinde galat ihtimali olabilir.Hasta ihtimal koronadır ancak kılıç semptomları enflüanza kadar düşünebiliriz" sanarak konuştu.

EKİM VE KASIM AYINA DİKKAT

Koronavirüs aşısı yaptıranların bu sene enflüanza aşısı yaptırması icap ettiğini vurgulayan Akgül, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Grip bu sene teşrinievvel ve teşrinisani aylarında maça yapacak. Koronavirüs de hala bitmeme ediyor. Grip aşısı da behemehâl yaptırılmalı.Grip de damlacık eliyle aynen koronavirüsün yayımlanma çeşidi kadar yayılıyor. Temizlik, maske, aralık dair koronavirüsteki kadar baş döndürücü nazarıitibar etmemiz gerekiyor.12 gözyaşı altı füru düşüncesince enflüanza aşısı bebek hekimlerine danışılarak yapılmalı. Aşı, koruyuculuğu bulunan birlikte önlemdir. Grip yada koronavirüs aşısı olsun her insanın bu dönemde telkih olmasını referans ediyorum. Tüm dünyayı tesiri dibine almış ve daim değişinim nâkil birlikte virüs. Influenzanın da koronavirüsle birleşip şimdi ciddi gribal enfeksiyonları bu sene bu biçimde geçirileceği kestirim ediliyor."

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLÜ TUTUN

Gribe yakalanmamak düşüncesince dobra birlikte muafiyet sistemine gerekseme duyulduğunu tamlayan Akgül, "İyi beslenilmeli, dobra uyunmalı ve baş döndürücü birlikte tomar gizli ortamlarda bulunmamamız gerekiyor. Temas dair da fiziki mesafeye nazarıitibar edip, maskeyi çıkartmamamız gerekiyor. Gripten korunurken koronavirüsten de korunabiliriz. Kış çaylarını bu aylarda bezdirmek lazım, haftada minimum 2 el balık, C vitamini içeren semere ve sebzelere ciddiyet verilmeli ve az buçuk şimdi göveri ağırlıklı beslenilmeli" sanarak konuştu.


- Karaköse Grip teşrinisani ayında maça yapacak Grip teşrinisani ayında maça yapacak
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER