Gündem

Herzog görüşmesi İsrail basınına değerlendirdi: Erdoğan diyaloğa açık

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görüşme düşüncesince Türkiye'ye mevrut İsrail Cumhurbaşkanı Herzog görüşmesi İsrail basınına değerlendirdi.

Herzog görüşmesi İsrail basınına değerlendirdi: Erdoğan diyaloğa açık
10-03-2022 16:04
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görüşme düşüncesince Türkiye'ye mevrut İsrail Cumhurbaşkanı Herzog görüşmesi İsrail basınına değerlendirdi.Abone ol

İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecinde evvel gerçekleşen ciddi mülakat hemen sonra İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog İsrail medyasına konuştu.

Dün Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonraları İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, İsrail medyasına açıklamalarda bulundu.

Erdoğan ile görüşmenin detaylarını ve görüşlerini paylaşan Herzog, Ankara ile baştan bağlam ihdas periyodunun bitmeme ettiğini söylerken, “Normalleşme süreci tek göz bağı yapılmaksızın bitmeme ediyor ve düet menfaatleri yansıtıyor. Erdoğan nice mevzuda esas diyaloğa açıkça ve her dü yan da önemi bulunan mevzularda detaylara baktık” dedi.

Herzog, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın nice mevzuda görüşmeye iştahlı bulunduğunu söylerken, “Erdoğan’la gözlerimiz açıkça ve halis muhlis kabin ve siyasal partilerle ağız ağıza koordineli eş halde görüştük” dedi. Herzog ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la gelecekteki muhtemel krizleri mâni olmak düşüncesince eş defans mekanizması hazırlamayı görüştüklerini de söyleyerek bunun da dü ülkenin kuma menfaatlerini yansıttığını dile getirdi.

İstanbul’da Neve Şalom Sinagogu’nu görüşme fail Herzog, burada Türkiye’de canlı Yahudilerin Yahudi halkının tarihinde iri eş görevi bulunduğunu söyledi. Herzog, “Siz birliğin, geleneğin ve zorluklarla karşılaşan eş camianın yüzüsünüz, sembolüsünüz” ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER