Politika

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Malatya'da gazetecilerle müşterek araya geldi

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Türkiye'nin rötuşlu edilmiş reislik sistemiyle için bitmeme edebileceğini söyledi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Malatya'da gazetecilerle müşterek araya geldi
09-10-2021 19:38
Malatya

Yapıcıoğlu, Malatya'da ortak araya geldiği matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Gıda fiyatlarının sayı farkı enflasyonun üstünde arttığını tabir fail Yapıcıoğlu, bunların aşağıya çekilmesinin elden marketlerdeki denetimle beklenen olmadığını, ekincilik girdilerinin maliyetini ıskat kılmak ve düzenlenen ortak ekincilik yapılmasını realizasyon kılmak icap ettiğini söyledi.

Zekeriya Yapıcıoğlu, besin ithalatına müsaade vermenin de deva olmadığını, bunun ziraatçiyi elan da zora sokacağını dile getirdi.

Türkiye'nin çabucak ağız ağıza dünkü ve ağız ağıza taharri memuru polis ortak anayasaya gereksinimi bulunduğunu tamlayan Yapıcıoğlu, "Eğer anayasalar maşeri anlaşma ise Meclis dışındaki aykırılık partileri de kesinlikle bu sürece ulama vermelidir. Ve kılıç HÜDA PAR namına bu mevzuda elimizden mevrut katkıyı vermeye hazırız, elimizi taşın dibine koymaya hazırız." dedi.

Türkiye'nin kestirmece 70 sene milletvekili sistemle hile edildiğini kaydeden Zekeriya Yapıcıoğlu, şöyleki bitmeme etti:

"Millet cumhurbaşkanını direkt doğruya seçilmiş yetkisinin kendisinde olması icap ettiğini yüzdelik 70'e andıran ortak oyla ikrar etti. Bu değişikliği kılıç namevcut farz edemeyiz. Hem parlamentonun hem cumhurbaşkanının ahali kabilinden seçilmesi ve ahali kabilinden seçilen parlamentonun içinden başkaca ortak hükümet çıkması, ortak başvekil çıkması idareyi dü çivi ortak bir duruma getirmişti. Aslında çalışarak nısıf reislik sistemi vardı ve bunu yasalı ortak çerçeveye sarmak düşüncesince ortak kanun değişikliği yapılmış oldu ve reislik sistemine geçildi. Şu anda anayasal tabiri ile partili cumhur reisi sistemi ve ya ahali ortada konuşulmuş olduğu şekliyle reislik sistemi var. Evet kimi yönlerden aksıyor ve muhalefetin de bu mevzuda ağır eleştirileri var, bizim de eleştirilerimiz var. Ama kılıç denir ki hal 70 yıla andıran ortak müddet mücerrep bulunan milletvekili düzene art değiştirmek değildir, hal mademki ahali kabilinden yüzdelik 70'e andıran ortak destekle 'Cumhurbaşkanını ahali seçecek' denmiş idareyi baştan dü başlıklı ortak bir duruma iletmek değildir. Bu sistemin aksayan yönleri onarım edilmektedir ve kılıç HÜDA PAR namına denir ki bu meslek rötuşlu edilmelidir, düzelti edilmiş ortak reislik sistemi ile Türkiye dolayısıyla bitmeme etmelidir. Bugünkü işleyişte tabii kimi mesail bulunur ve bu problemlerin giderilmesinin yöntemleri da vardır. Denge ve teftiş mekanizmalarının güçlendirilmesi icap ettiğini söylüyoruz."

Yahudilerin Mescid-i Aksa'da "sessizce" perestiş etmelerine ruhsatname vermesine yer veren Yapıcıoğlu, şunları kaydetti:

"Bazıları başta içtimai medyada neymiş Yahudilere perestiş özgürlüğü ile ilişik ortak şeymiş gibi, neymiş baş döndürücü masumca ortak kararmış, onlar da aha Mescid-i Aksa'nın içine girip sessizcesine Müslümanları erinçsiz etmeden perestiş etme niyetiyle oraya gideceklermiş kabil ortak arılık ortamında vakaya yaklaşıyorlar fakat fenomen bu değildir. Onlar yavaş yavaş Mescid-i Aksa'yı obstrüksiyon etmek, kesinlikle ki Filistin yurtlarını yavaş yavaş obstrüksiyon ederek o haritanın üstündeki yeşil noktaları daima küçülttülerse tek Filistinli'nin, tek Müslüman'ın yaşamadığı ortak Arz-ı Mevud görüntü etmektedirler ve bu hayallarine üşüşmek düşüncesince de yavaş yavaş ilerliyorlar. Santim santimetre de olsa yürümekten art durmuyorlar. Bu değişmeyen da bu açıdan bu amaca akıllıcasına atık ortak adımdır. Eğer kılıç dakika buna tepkisiz kalırsak, kelimesiz kalırsak ve ya birbirimizle uğraşmaya bitmeme edersek sakıncasız olun onlar bu adımlarını az buçuk elan hızlandıracaklardır."




SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER