Gündem

Hurdalıktan aldığı askeri cipi 110 bin lira harcayarak 70 yıl önceki haline çevirdi

Ordu'da iş kadını Adnan Aydın, hurdalıktan satın adlığı 1952 manken emektar askeri cipi, dönemim şartlarına akıllıca halde restore ettirdi. 70 yıl öncesinin izlerini haiz ve kestirmece 110 bin TL harcanarak emektar haline getirilen cip, görenlerin ise takdirini çekiyor.

Hurdalıktan aldığı askeri cipi 110 bin lira harcayarak 70 yıl önceki haline çevirdi
18-02-2022 09:07

İş adamı Adnan Aydın, çocukluklarında ailesi çeşidinden da köylerinde makbul emektar cipleri baştan tandans saldı. Bir müddet önce Fatsa ilçesinde 1952 manken ortak cip şasesi bulunduğunu duyan Aydın, bu şaseyi alarak restore etmeye değişmeyen verdi. Şasinin, zamanın askerlik ciplerine ilgilendiren bulunduğunu öğrenen Aydın, restore edeceği cipi de 1952 yıllarında makbul askerlik araçlarına çevirmeye değişmeyen verdi. Uzun uğraşlar kararı 110 bin TL harcanarak, özgün ortak halde 70 önceki haline dönüştürülen cip, görenlerin merakını çekiyor. Aydın, zamanın boya rengini ve birtakımı ikaz etiketlerini de bulunduran cipi ise şimdilik satmayı düşünmüyor.

“Tamamen aslına akıllıca halde bu bir vaziyete geldi”

Müteahhit Adnan Aydın, 1952 model, “Cip sevdası bizde çocukluktan geliyor. Büyüklerimiz ortak vakitler daim cip kullanırdı, babamlarda da vardı, akrabalarımızda da vardı. Onlardan görerek heveslendik ve Fatsa kazasından bu cipin şasesini hurdalıktan satın aldık. Sonrasında 1952 yılına akıllıca yerine ve ağız ağıza özgün yerine toparlatarak bu bir vaziyete getirdik. Tamamen rastgele aksamı orijinal” dedi.

“Tam anlamıyla 1952 yılının ruhunu yaşatıyor”

“Zaten bu otomobilin şasisi de askeri cip yerine üretilmişti. Parçaları gerçekleştirme edildikten sonraları inşası ortak ay derece sürdü” diyen Adnan Aydın, “Bu az buçuk masraflı he ve kestirmece 110 bin TL dünyalık harcandı. Yapım etabında iken 140 bin lira öneri edildi lakin satmadık. Çünkü bu otomobilin zevkini edinmeyi istiyoruz. Her gören askeriyeden aldığımızı sanıyor. Bunlar arazili ve balçık takviyeli bulunduğu düşüncesince baş döndürücü özen çekiyor. Motor ve karbüratör aksamı da ağız ağıza askerlik düşüncesince imal edilen parçalarıdır. Tamamıyla 1952 yılının ruhunu yaşatıyor, edebiyat tentesi belirgin kullanılıyor” biçiminde konuştu.

“Trafikte gören hacısı hocası durduruyor”

Araca alakanın ince ortak tomar bulunduğunu ve şahısların heveslendiğini kaydeden Adnan Aydın, “Herkes bizi durduruyor ve elbette yapıldığını soruyor. Şuan ruhsatlı ve muayenesi bulunan ortak araç. Kendi hususi durumunu koruyarak yapıldı. Şuan satmayı düşünmüyorum, elhak zat araçlarımız da var, bunu beğeni gerçekleştirmek düşüncesince toparladık” niteleyerek konuştu.

Selim Kuşcu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER