Gündem

İnsanlara kalıp olsun! İşte eşlerine en sadakatli hayvanlar

Bazı hayvanların eşleri düşüncesince gürültü ettiğini yahut yiyeceklerini paylaştığını görür görmez enine boyuna duygulanırız. Adeta kişilere kip bulunan tavırlar sergileyen birtakım hayvan türleri, eşlerine bulunan sadakati ile bilinir. İşte hayvanlar alemi içinde eşler

İnsanlara kalıp olsun! İşte eşlerine en sadakatli hayvanlar
04-10-2022 18:59
Bazı hayvanların eşleri düşüncesince gürültü ettiğini yahut yiyeceklerini paylaştığını görür görmez enine boyuna duygulanırız. Adeta bireylere dayanıklı bulunan tavırlar sergileyen birtakım hayvan türleri, eşlerine bulunan sadakati ile bilinir. İşte hayvanlar alemi içinde eşlerine en sadakatli hayvanlar...Abone ol

Eşine çiçek sağlayan sincaptan, tavana tutunarak eşinin göğsünde uyumasını sağlayıcı kertenkeleye derece dayanıklı aşırı görüntüye toplumsal medyada balya gelmişsinizdir. Bu cins sahneler sonrası hayvanların, insanlardan henüz aşırı eşlerine sadakatli bulunduğunu düşünürüz. Peki eşine en aşırı sadakatli bulunan hayvanlar hangisi on paralık düşkünlük ettiniz mi?

İşte "insanlara dayanıklı olsun" dedirten canlılar...

Kel Kartal

Kel Kartallar: ABD Birleşik Devletleri’nin millî amblemi namına uygulanan keleş kartallar, eşine o derece sadıktır ki eşiyle baş başa kurduğu yuvada yavruları besler ve temelli ayrımsız yuvada kalırlar. Eşleri ölünce yalnızlığa mahkum bulunan keleş kartallar bu bakımdan dünyanın en vefakâr hayvanları namına bilinir.

Kunduz

Kunduzlar: Listenin en enteresan hayvanı ise Kunduzlar. Akarsu kenarlarında zihayat bu hayvan türleri, konutlarını ağaçlardan kemirerek mensur eder. Anne ve ata kunduz, dü yaşına gelene derece bebek kunduzun bakımını yapar. İki yaşına mevrut kunduz, eşini seçer ve zat kalonisini kurmaya başlar.

Tarla faresi

Tarla faresi: Tarla fareleri, biricik eşlilikte en dobra modeldir ve bebek arttırma dair güvenilmez yazık sahibi bulunan bulunmaz hayvanlardandır. Eşine sadakat dair ölçüm edilen bu hayvanların ömrü 1 yıldır.

Üveyik

Üveyik: Güvercingiller familyasından üveyik kuşu da, aşkına en sadakatli hayvan namına tanıdık deli dolu türlerinden biridir. 7 salname ömürlerini biricik eşle nâkil üveyik kuşları, Hıristiyanlık kültüründe tükenmez sevginin sembolü namına kullanılır.

Fransız ferişte balığı

Bu balık türü, aşırı açık nezdinde coğrafyada yaşamını sürdürür. Ömürlerini biricik nezdinde eşle geçirir ve bölgelerini yandaki çiftlerden ölesiye korur.

Peçeli baykuş

Kafasındaki his şekliyle nazarıitibar çekici peçeli baykuşlar, üremede başağrısı olması yerinde eşinden boşanabilir. Ayrılık süreci beş altı çağ güç makbul ve alışılagelen sahn bitmeme eder.

Kurt

Kurtlar: Köpek ailesinin en büyüğü bulunan kurtların karı bağı enine boyuna kuvvetlidir. Yavru kurdun bakımını eşleriyle baş başa üstüne alan kurtlar, eşleri ölmeden ayrıksı nezdinde eş seçmez. Hatta bu sadakatli canlılar, aileleri dair da güvenilmez alıngan hayvanlardır

Kuğu

Kuğular: Birbirlerine muhabbet gösterisinde bulunurken, boyunlarının almış olduğu his şekliyle nezdinde remiz durumuna mevrut kuğular da biricik eşlidir. Hatta eşleri öldüğünde üzüntüden hayatlarını kaybederler. Kuğular, eşlerinin gurk çağında yuva kurarlar ve onlara dayanak noktası olurlar. Sonraki sene çiftleşme çağında gine ayrımsız eşlerini bulurlar.

Penguen

Penguen: Eşine sadakatli hayvanlardan birisi de penguendir. Bir bol toplumsal olmalarıyla tanıdık penguenler eşlerine herhangi nezdinde halükarda sadakatli kalırlar. Üstelik eşlerini anmak düşüncesince herhangi nezdinde sene tahminî 16.000 km defa büküm ederler. Bu esnada ilhan penguen, yumurtayı ısıdam meblağ ve sadakatli nezdinde halde eşinin yöntemini gözler. Aynı halde çekici penguen de katiyen biricik eşlilik kuralına hainlik etmez.

Turnalar

Turnalar: Kanada turnaları, biricik eşliliğin sembolü durumuna mevrut kuşlardan birisi namına bilinir. Çiftleşme mevsimi süresince eşlerinin yanından katiyen ayrılmazlar. Çiftleşme devri sonrası hassaslaşan turnalar, eşleriyle baş başa yavruları düşüncesince kusursuz nezdinde yuva ihdas çabasına girerler.

Beyaz karınca

Beyaz karıncalar da eşine sadakatli hayvanlar ortada arazi alır. Beyaz ece karınca, günde 2.000 haya yumurtlayabilir. Diğer karınca türleri, eş karıncayı çiftleştikten sonradan dişleriyle öldürürken parafin karıncaların hakeza nezdinde huyu yoktur.

Gibbon

Gibbon’lar, ‘küçük antropoit maymunlar’ namına da tanıdık nezdinde primat türüdür. Eşlerine sadakatli bulunan hayvanlardan birisi namına yayınlanan Gibbon'ların biricik nezdinde yanlışı mevcut o da hoppadak eşleri hamileyken ayrıksı dişilerle ilgilenmeleridir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER