Teknoloji

İnsanlık Uzaya Çıksa da Bize gereksinim Olacak' Diyen meşhur Kim?

Türkiye'nin geçmiş beniz ve eş kol, Dünya'da kadavradan geçmiş meşime nakli meydana getiren ekibinde toprak meydan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan öğrencilerine doktorculuk mesleğinin önemini vurguladı.

İnsanlık Uzaya Çıksa da Bize gereksinim Olacak' Diyen meşhur Kim?
17-10-2021 20:53

Türkiye'nin önceki beniz ve eş kol, Dünya'da kadavradan önceki ana rahmi nakli oluşturan ekibinde arazi düzlük Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan öğrencilerine hekimlik mesleğinin önemini vurguladı.

Havacılık ve Uzay Tıbbı Kongresi'ne dahil bulunan Özkan uzaydan da örnekleme yaptığını söyledi.

Kongrede mütekellim Rektör Özkan, "Mesleği öğrencilerimize anlatırken, 'İnsanlık uzaya da çıksa bizlere her daim gerekseme olacağı' örneğini veririm" dedi.

UZMANLIK ALANI PLASTİK CERRAHİ

Rektör Özkan, havacılık tıbbının da önsezi kolları ortada ehemmiyetli ortak arazi tuttuğunu belirtti.

Özlenen Özkan.

Antalya Kundu'da ortak otelde planlı kongreye Rektör Özkan'ın yanında Sivil Havacılık Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Yüksek, SunExpress Havayolu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan, Havacılık ve Uzay Tıbbı Platformu Başkanı Prof. Dr. Fehmi Töre ve baş döndürücü sayıda çağrılı katıldı.

Böyle ortak kongrede bulunmuş olduğu düşüncesince mevki duyduğunu kail Özlenen Özkan, "Benim eksperlik alanım bulunan plastik ameliyat gibi, havacılık sahasının gelişimi de harp ortamında, başta de 2'nci Dünya Savaşı'nda oldu. Bu aceleci gelişimle ortaya çıkan sorunlar, hukuk, eğitim, ekonomi ve itimat kabil başlıklarda çözümlerin bulunması gerekliliğini doğurdu. Havacılık tıbbı da bu önsezi kolları ortada ehemmiyetli ortak arazi tutuyor" dedi.

MARMARA DENİZİ İÇİN BİR İLK: PROJENİN İSMİ "DENİZLER YAŞAM OLSUN"

PRENS CHARLES'TAN DÜNYA'YI KURTARALIM ÇAĞRISI: TERRA CARTA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER