Gündem

Ispartalı çiftin dördüz bebek sevinci

Isparta'da Emrah ve Tuğçe Öz çiftinin saf hamilelik eliyle dördüz bebekleri oldu. 34 haftalıkken 2'si kız, 2'si koca namına dünyaya mevrut bebeklerin keyif durumlarının dobra bulunduğu belirtildi. Anne Tuğçe Öz, bebeklerinin dördüz olacağını önce duyduklarında beklenmeyen g

Ispartalı çiftin dördüz bebek sevinci
07-10-2021 15:54

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde canlı iş insanı Emrah Öz(35) ile ev kadını Tuğçe Öz(26), 2 sene evvela evlendi. Daha sonraları tabii yolla aylı artan Tuğçe Öz, hususi ortak hastaneye başvurdu. Hastanede meydana getirilen tahlillerde Öz çiftine çoklu gebelik bulunduğu belirtildi.

İkiz gözleyen çift, bebeklerinin dördüz bulunduğunu duyduğunda sersemlik ve sevinci ortak arada yaşadı. Hastanedeki izlem periyodunun arkası sıra ortak bebeğin 2 hafta ayrımsız pozisyonda olmasından dolayı, 34'üncü haftada gebelik sonlandırıldı. 2 kız ve 2 koca kendisine dünyaya mevrut dördüz bebekler, toy doğan koyu ihtimam ünitesinde takibe alındı. Bebeklerin afiyet durumlarının elleme bulunduğu belirtildi. Pandemi sürecinde güneş tacı virüse gönül rahatlığı aşılarını da bulunan çift, metin ortak devre geçirdi.

“Normal yolla dördüz gebeliği doktorumuzun da mutluluğuydu”

Baba Emrah Öz, şifahane sürecinde Prof. Dr. Hakan Kaya ve kadrosundan aşırı özen gördüklerini söyledi. Doğal yolla dördüz gebeliğin aşırı az rastlanan ortak gidiş bulunduğunu tamlayan Öz, “Hakan sarıklı tulum bebek uzmanı. Böyle ortak şeyin tulum bebek olmaksızın oluşu Hakan hocanın da mutluluğuydu. Baştan sonraları uyguladığı rejimler ve derişik düzen programla eşim de tek sapma yaşamadan, programları uygulayarak yavaş yavaş ilerledik. Normalde 24 haftada ikizler doğuyor lakin eşim 33 hafta 3 günde tevellüt yaptı. Birkaç hafta hâlâ kalabilecekti biricik çocuğumuz biraz hafta ayrımsız pozisyonda kaldı. Öyle olunca Hakan sarıklı kabul etme sonucu verdi” dedi.

“Çocuğumuzun birine Hakan hocanın adını verdik”

Öz, “Çocuklarımızın birisine dedemiz ve ağabeyimizin adı Ali Efe'yi koyduk. İkincisine doktorumuz Hakan hocamızın adını verdik. Kızlarımıza da babaannemiz Asya ve annemizin adı Mihrimah Türkan isimlerini verdik” diyerek konuştu.

“İlk duyduğumuzda eşim hastaneden çıkana derece konuşmadı”

Anne Tuğçe Öz de 2 senedir evli olduklarını ve bebek istediklerini lakin akıllarında çoklu gebelik olmadığını söyledi. Öz, “Hastaneye geldik, çağ verdik, iki canlı olduğumu düşünüyorduk, değerim aşırı faziletli çıktı. İkiz mümkün dediler. Sonra ortak hâlâ geldik, üçüz üzere dediler. Bir hâlâ ki gelişte dördüz bulunduğunu duyduk. İlk duyduğumuz devir beklenmedik geçirdik. Eşim hastaneden çıkana derece konuşmadı, beklenmedik geçirdi. Ben ‘sağlıkları elbette olur' diyerek sordum. İlerleyen yıllarda sevindik lakin evvel ilkin şoku atamadık üzerimizden” dedi.

“Eşim ve ailelerimiz aşırı dayanak noktası oldu”

Hamilelik sürecinde benzeri Emrah Öz'ün değme daim yanı sıra dayanak noktası bulunduğunu dile getiren Tuğçe Öz, “”Eşimin ailesine de teşekkürname ediyorum onlar da aşırı dayanak noktası oldu. Kendi aileme de teşekkürname ediyorum. Çünkü çetin ortak devre olmakta ruhsal ve içsel olarak. Hakan hocanın da değme mevzuda içsel desteği aşırı büyüktür. Süreç elleme geçti, aşırı maslahat yaşamadım. Tek gebeler şişman sorunlar yaşamış. Ben ayakta atlattım, yürüyerek, aylı değilmişim üzere hareketlerim vardı. Mide bulantısı üzere gelişmemiş teessürat ha sadece. Ağrısız, sızısız ameliyata girdim. Biz doğumun 2 hafta hâlâ geç olmasını istiyorduk. Ama çocuğun bir tanesi ayrımsız pozisyonda sıkıştığı düşüncesince o nedenden dolayı oldu” diyerek konuştu.

“Aşılarımızı olduk güneş tacı virüse yakalanmadık”

Baba Emrah Öz, pandemi periyodunun biçimsiz ortak devre bulunduğunu belirterek, salgının evvel başlarında annesini güneş tacı virüsten ötürü kaybettiğini söyledi. Öz, “İlk güneş tacı virüs çağında aşılama olmaksızın evvela annemizi kaybettik. İlk koronaya yakalananlardandı. Ailemizde aşırı isim koronaya yakalandı lakin ben, eşim ve ailemizden biraz isim olmadık. Aşılarımızı olduk. Koronaya yakalanmadık, gebelik sürecimiz hakeza ilerledi. Aşı olmayanların şişman riziko yaşadıklarını ve gebeliklerinin sıkkın geçebildiğini duyduk. Aşı şişman faktör. Herkese güneş tacı virüs aşısı olmayı başvuru ediyoruz” dedi. Tuğçe Öz de topu topu iki canlı adaylarına aşılama olmayı başvuru ettiğini belirterek, “Hakan hocamız bizlere önermişti. Ben ve eşim aşımızı olduk” dedi.

“4 ayrı yumurtadan oluşan ortak gebelik”

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hakan Kaya, Tuğçe Öz'ün dördüz gebeliğin spontan, kendinden bulunduğunu ve 4 ayrı yumurtadan oluştuğunu anlattı. Bu çeşit gebeliklerin turfa görüldüğüne yer veren Prof. Dr. Kaya, “Bu çeşit gebeliklerin kendinden bazılarının evvel aylarda gerileyip, durması kalın gördüğümüz hadiselerden. Tuğçe eş da bunlar olmadı. Aileye gebelik başlangıcında anlattığımızda ‘2'sinin birisinin durdurulması, öbür çocuklardaki gebeliğin devamı, eve bebek sevk oranını artırır' şeklindeki konuşmalarımızda ailenin ‘Allah elbette dördüz verdiyse o halde devamı' anlamında iradeleri oldu. O da ortak isabete ulaştı. Bu da elleme ortak şey. Her devir hakeza olmuyor” ifadelerini kullandı.

“34'üncü haftada gebelik sonlandırıldı”

Gebeliğin 34'üncü haftasında 4 bebeğin de bin 500 gramın üstünde olmasıyla sonlandırıldığını kaydeden Prof. Dr. Hakan Kaya, “Bebeklerimiz bin 550 gram, bin 700 gram, bin 800 gr. ve bin 900 gr. kendisine doğdular. Şu anda bebeklerimiz takipteler, beslenmeleri güzel” dedi.

Prof. Dr. Kaya, pandemi sürecinde dördüz gebeliğin bahtiyar halde tamamlanmasının ehemmiyetli bulunduğunu vurguladı.

Muhammed Enes Yapalıkan
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER