Politika

Kemal Kılıçdaroğlu gençlere seslenme etti: 'Gitmeyeceğiz seni göndereceğiz' diyeceksiniz

CHP önderi Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da gençlere seslendi. Kılıçdaroğlu, "Gücünüzden korktukları düşüncesince "Giderlerse gitsinler" diyor. Ama siz her daim beraber, "Gitmeyeceğiz, seni göndereceğiz" diyeceksiniz. Hep bu arada yollayacağız onu, demokratik yöntemlerle

Kemal Kılıçdaroğlu gençlere seslenme etti: 'Gitmeyeceğiz seni göndereceğiz' diyeceksiniz
20-03-2022 12:21
CHP önderi Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da gençlere seslendi. Kılıçdaroğlu, "Gücünüzden korktukları düşüncesince "Giderlerse gitsinler" diyor. Ama siz rastgele daim beraber, "Gitmeyeceğiz, seni göndereceğiz" diyeceksiniz. Hep bu arada yollayacağız onu, demokratik yöntemlerle göndereceğiz" dedi.Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da CHP Gençlik Kolları'nın düzenlemiş bulunduğu “Güç Sende, Senin Elinde" Gençlik Çalışması Lansmanı'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu'ndan evvela mütekellim adlardan bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, gençlerin kaygılarını paylaştığını ve onlar düşüncesince çalıştıklarını söyledi. Ardından kürsüye çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehremaneti yönetimi yerine gençlerin önceliklerini dikkate aldıklarını söyleyerek, onların problemlerini halletmek istediklerini belirtti.

İstanbul'un Sarıyer ve Beykoz ilçelerinde çalışmalarını sürdüren CHP Gençlik Kolları üyeleriyle çalışkan bağlantının yapılmasının arkası sıra kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, gençlere seslendi.

"Uzun senelerdir önceki kat CHP topluluğun etraflı problemlerini halletmek düşüncesince metin analizör üretti. CHP'li edinmek havadan birlikte görüngü değildir. CHP'li edinmek ülkenin problemlerine kilitlenmektedir" diyen Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Sandık mesajı
Türkiye'nin çözülemeyecek tek problemi yoktur. Tarihin size yüklediği birlikte fariza var. Kolay birlikte fariza değil bu görev. Bu ülkede başbakanlar asıldı, gepegencecik fidanlar asıldı. Şimdi geldiğimiz bu beniz yılda cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak istiyoruz. Bizi ayrıştıran, bölen, zenginliğimizi düşmancasına gitmek arzu edenler biçim kesmek istiyoruz. Güç sizde ve sizin elinizde.

Bir otoriteli yönetimi demokratik yönetimi sandığa tedricen ve oy kullanarak otoriteli yönetime sonuç hasretmek kabilinden birlikte rolü üstleneceksiniz.

Gücümüzü rastgele yerde beyan etmek istiyoruz. Cumhuriyetin kuruluşunda çoluk evlat yılgı görevler üstlendiler. Bu toprakların mayasında insanoğlu kanaat var. Dedelerimiz babalarımız şişman mücadeleler verdi.

Bu demokrasiyi güçlendirmemiz gerekiyor. Bunu meydana getirecek olanlar da sizlersiniz. Birileri sizin gücünüzden korkuyor. Gücünüzden korktukları düşüncesince "Giderlerse gitsinler" diyor. Ama siz rastgele daim beraber, "Gitmeyeceğiz, seni göndereceğiz" diyeceksiniz.

Ekonomiyi yönetemediklerini de başlangıçta gördük. Sorumlu birlikte ihtilaf yaptık. Önceden gördük ve uyardık. Nasıl çözüleceğini de anlattık. Ama onlar yapmadılar. 'Hayır, siz bilmiyorsunuz' dediler. Geldiğimiz tabloda Türkiye'nin kâffesi problemlerini bildiğimizi ve analizör ürettiğimizi de bundan böyle kâffesi evren biliyor.

Eleştiriden korkmayacaksınız
Şunu unutmayın, rastgele biriniz siyasi arenanın içindeyseniz eleştiriden korkmayacaksınız. Bir politikacının alkıştan aşırı eleştiriye gereksinimi vardır. Benim görmediğimi diğeri görebilir, benim duymadığımı diğeri duyabilir. Eleştiri, hatayı yeniden etmeme açısından sonuç adım önemlidir.

Siz bölgede çalışırken CHP'ye bağlı eleştiriler de gelecektir. Hemen itiraz etmeyin. Bizim katılmayacağımız birlikte nesne olsa da 'haklısın' demeniz lazım.

Eksiğimiz mevcut mı? Evet var. Vatandaş bizi eleştiriyorsa ve bizim inanmadığımız birlikte tenkit geliyorsa suç bizde. Biz ona kendimizi anlatmadık.

Uzun seneler Almanya'da çalışmış, AK Parti'nin Almanya'da örgütlenmesini gerçekleştirmiş birlikte yurttaş anlatıyor: Oğlu Almanya'da tababet okuyor. 'Oğlum, sen Türkiye'de olsan ne partiye oy verirsin?' diyor. Oğlu, 'Baba, CHP'ye oy veririm' demiş. Bir çocuk, babasını dönüştürmüş ve o ağababa demincek Almanya'da CHP düşüncesince icraat yürütüyor.

Helalleşme açıklaması
Yolsuzluk yapanların, arakçılık yapanların nerelerde matematik vereceğini biliyoruz. Ama gücü kullanan insanların kıygı yapması biçiminde helalleşmesi lazım.

Kendi içre anlayışlı birlikte dünyayı yaratmış olacağız. Bizimle ayrımsız evren görüşünü paylaşmayan insanların bizlere sempatiyle yaklaştıklarını göreceğiz.

Bizim şehremaneti başkanlarımızın bulunduğu yerde tek bebek yatağa aç girmiyor.

Baskılar mevcut şehremaneti başkanlarımızın üzerinde, kısıtlamalar var. Biz etraflı engellemeleri aşma kararlılığımızı topluma göstermeliyiz. Hangi engeli çıkarıyorsa sizin göreviniz o engeli aşmaktır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER