Politika

KKTC Başbakanı Saner, UBP Genel Başkan adaylığından çekildiğini açıkladı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersan Saner, partisinin umumi başbuğ adaylığından çekildiğini açıkladı.

KKTC Başbakanı Saner, UBP Genel Başkan adaylığından çekildiğini açıkladı
26-10-2021 18:38
Lefkoşa

Saner yaptığı bağlanmış açıklamada, 30-31 Ekim'de yapılacak acemi umumi başkanın seçileceği UBP 22. Olağan Genel Kurultayında aday olmayacağını duyurdu.

Bir süredir kamuoyunu çalışır fail ve yargıya geçiş fail olayların arkası sıra şümullü izah ika gereği duyduğunu kaydeden Saner, müşterek yandan müstevli koşullarında dünya sorunlarının aşılması düşüncesince Başbakan şekilde güç gösterirken gayrı yandan UBP Genel Başkanlığı düşüncesince edinim şansı en erdemli sözlü pozisyonuna geldiğini tabir etti.

Saner şunları kaydetti:

"UBP Kurultayına kestirmece 10 gündüz kaldığında bazıları yitirme telaşı bünyesinde beni müşterek tuzak ile yarışma dışı bırakmayı amaçlamıştır. Mahkemeye yansıyan ve basında arazi alanlardan görülmekte ki bana meydana getirilen entrikalar Faiz Sucuoğlu (UBP Milletvekili) merkezlidir. Bu mevzuyu henüz da açacağım ancak gelişigüzel şeyden önceki bilinmesini istiyorum ki tamamı gücümle bu fenomen bünyesinde arazi düzlük her insana gönül rahatlığı tüzel müşterek uğraş özgülemek düşüncesince hazırım. Bu ahbaplık mücadelesini, siyasette aldatma ile müşterek bölgelere geleceğini sananlara ve ülkede gücü şantajla elde edeceğini düşünenlere gönül rahatlığı tashih etmek benim toplumuma gönül rahatlığı müşterek görevimdir, borcumdur."

Süreci yakından izleme ettiğini, kolluk ifadeleri ve duruşma beyanlarına bakılınca UBP Milletvekili ve umumi başbuğ talibi Faiz Sucuoğlu ve takım dostlarının müşterek kısmının bu entrikanın süresince bulunduğunun anlaşıldığını aktaran Saner açıklamasına şöyleki bitmeme etti:

"Bu, hem polisin ortaya koyduğu emareler, bununla beraber önceki Faiz Sucuoğlu'nun bahis konusu kurmaca videodaki avrat düşüncesince önceki 'Haberim yoktur, tanımıyorum, on paralık görmedim.' demesi, arkası sıra ise 'E aha müşterek aşındırmak yedik, içtimai iletişim araçları üstünden yazıştık.' halinde itiraflarda bulunması ile de doğrulamaktadır. Polise sunulan tamamı ifadelerde de Faiz Sucuoğlu'nun gene sonuna genişliğinde olayın bünyesinde bulunduğu netleşmiş üzere görülmektedir. Kendisi benimle ilişik bulunduğunu ve benim aleyhime kullanılacağını öğrendiği müşterek videoteyp ile ilişik şekilde Genel Başkanı şekilde bana yahut partimizin rastgele müşterek yetkilisine bunun aleyhime kullanılmasını inhibitör özellikte bilim vermemekle işin ne derece süresince bulunduğunu ve neyi amaçladığını şu anne genişliğinde ortaya koymuş durumdadır. Faiz Sucuoğlu benim aleyhime kullanılacak olan videonun namına verilmesi teklifi ile gönül rahatlığı karşıya kaldığında kusur işleniyordu ve kendisi müşterek saylav şekilde bunu polise bildirmeli, suçun işlenmesini engellemeliydi. Oysa Faiz Sucuoğlu'nun bırakınız polise bilim vermesini, suçun işlenmesini nehiy gayreti içerisine girmesini kendisinin müşterek dönem takım dostlarıyla düzenli biçimde bu suçun işlenmesinde gösteriş almış bulunduğu kolluk beyanlarında ve matbuat haberlerinde görülmektedir. Ben namına gönül rahatlığı çelimli ahbaplık savaşı özgülemek düşüncesince hazırım."

Dün bakımından başvekillik görevinden izne ayrıldığını duyuran Saner, en çelimsiz müddette müşterek arkadaşını vekaleten görevlendireceğini belirtti.

Saner, "Artık benim düşüncesince ferdî müşterek mücadeleye dönen 'UBP ve türkiye düşüncesince bembeyaz ve adaletli müşterek siyaset' algısı düşüncesince verilecek türel uğraş önceliğimdir. Bu nedenle, ailem, evim UBP’nin henüz çok dokunca görmemesi namına tümen umumi başbuğ adaylığından da bu an itibarı ile art çekildiğimi göstermek isterim. Gelinen etapta tamamı UBP’lileri 22'nci Olağan Kurultayımızda komploculara, entrikacılara gönül rahatlığı davranış koymaya çağırma ediyor, en koyu hürmet ve sevgilerimi sunuyorum." ifadesini kullandı.

UBP Kurultayı 30-31 Ekim'de hükûmet merkezi Lefkoşa'da yapılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER