Gündem

Kop dağında kar ve tipi ulaşımı olumsuz etkiledi

Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan en ehemmiyetli karayolu güzergâhlarından 2409 rakımlı Kop dağı geçidinde sansasyonel bulunan kar yağışı, tipi ve sis zımnında ciddi tonajlı vesait ilerlemekte meşakkat çekti.

Kop dağında kar ve tipi ulaşımı olumsuz etkiledi
20-12-2021 11:14

Sabah saatlerinde süregelen ve endamsız müddette 15 santimetreye vasıl kar kalınlığı dolayısıyla Bayburt - Erzurum sınırındaki Kop dağında ulaşımda aksamalar meydana geldi.
Özellikle tırların tedariksiz yakalandığı kar yağışı dolayısıyla kayganlaşan yolda birtakımı ağırbaşlı tonajlı vesait yolda kaldı. Karayolları ekiplerinin kar temizliği ve tuzlama icra ettiği güzergâhta sis dolayısıyla fikir mesafesi 20 metreye derece düştü.

‘Meteorolojik uyarı'

Öte taraftan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimleri düşüncesince çıpa çokluk uyarısında bulunuldu. Açıklamada, “Yapılan akıbet değerlendirmelere göre; pazartesi sabahleyin saatlerinden itibaren Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda görülecek bulunan yağışların, Hakkari ve Bitlis il geneli Batman'ın şimal (Sason) ve Siirt ve Şırnak'ın doğu, Van ve Muş'un cenup ilçelerinde dip kar (20-45 cm), Siirt ve Şırnak çevreleri (900 m altı rakımlı kesimler) ile Batman'ın güneyinde çıpa rahmet ve karla alengir rahmet (35-60 kg/m2) biçiminde Salı (21.12.2021) haset şeb saatlerine derece can alıcı olması beklendiğinden sel, su baskını, ile buzlanma ve tuman vakasına ilişkin yerine ulaşımda aksamalar üzere olumsuzluklara huzur tetik ve müdebbir olunması gerekmektedir.” denildi.

Ahmet Akbuğa

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER