Gündem

Koronadan 25 kıvrım elan ölümcül! Kuş gribi Avrupa ve Asya'da baştan hortladı

Koronavirüs salgını evren üstünde etkilerini göstermeye bitmeme ederken, Avrupa ve Asya'dan sarsıcı birlikte bilgi geldi. Koronadan 25 kıvrım henüz ölümsek bulunan kuş gribi virüsü, baştan yırtık verdi. İngiltere, Fransa, Hollanda, Japonya ve Güney Kore'de benzeşim olaylar g?

Koronadan 25 kıvrım elan ölümcül! Kuş gribi Avrupa ve Asya'da baştan hortladı
16-11-2021 11:48

İlk adına Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonradan dünyayı tesiri dibine düzlük koronavirüs salgınının tesirleri hala bitmeme ediyor. Virüse dirlik çarpıcı bulunan aşılar üretilse de çıkan varyantlar ve aşılama karşıtları, salgının sonlanmasını engelliyor.

ÇOK SAYIDA VAKA BİLDİRİLDİ

Milyonlarca insanoğlu salgınının biteceği tarihi sabırsızlıkla beklerken, esas sarsıcı bilgi Avrupa ve Asya'dan geldi. Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü'ne (OIE) Avrupa ve Asya'dan sağlam aşırı alevlenmiş kuş gribi salgını ifade edildi. Uzmanlara göre, bu durum, virüsün baştan çabucak yayıldığının müşterek göstergesi olabilir.

KORONAVİRÜSTEN DAHA ÖLÜMCÜL

Ölüm payı yüzdelik 50'nin üstünde bulunan şu demek oluyor ki koronavirüsten 25 kıvrım henüz ölümsek bulunan illet böylecene müşterek yol henüz gündeme geldi.

ÇİN BİRİNCİ SIRADA

İngiltere, Fransa ve Hollanda'da da benzeri olaylar gözlemlenmekteyken Çin, halihazırda bildirilen 21 hadise insanoğlu bulaşı ile bu halden en aşırı etkilenen diyar konumunda. Güney Kore ve Japonya da vakaların görüldüğü devletler arasında. Kuş gribi vakalarının görüldüğü devletlerde çiftlikler ve efsanevi tesisleri düşüncesince toy önlemlerin katılması gündemde.

İNSANA NASIL BULAŞIYOR?

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri müşterek bireyin virüs haiz kuşa dokunarak virüsü kapabileceğini belirtiyor. Enfekte müşterek kuş kanatlarını çırparken, kaşınırken yahut kafalarını sallarken çoğu yol enfekte damlacıkları yahut tozu havaya yayar. Virüs parçacıkları müşterek bireyin gözlerine, burnuna yahut ağzına girerse enfekte olabilirler.

Koronadan 25 kıvrım henüz ölümcül! Kuş gribi Avrupa ve Asya'da baştan hortladı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER