Gündem

Kovid-19 testi 14 aydır fazlalık çıkan Muzaffer Kayasan'dan telkih çağrısı

Lösemi tedavisi gören ve 19 Aralık 2020'den buyana kâffesi Kovid-19 testleri zait çıkan Muzaffer Kayasan, vatandaşların telkih kendisine hastanelerin ve afiyet mensuplarının yükünü azaltmalarını istedi.

Kovid-19 testi 14 aydır fazlalık çıkan Muzaffer Kayasan'dan telkih çağrısı
06-02-2022 12:07
İstanbul

İstanbul'da canlı ve hususi müşterek şirkette etkin yapan 56 yaşındaki Muzaffer Kayasan, 4 sene önceki konulmuş bulunan lösemi teşhisinin arkası sıra değerli müşterek otama süreci geçirdi.

Kayasan, lösemi sonrası toparlanma evresinde kendisini izolasyona almasına rağmen yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandı ve soluk darlığı, dolaşma güçlüğü, rüyet kaybı, iştahsızlık denli şikayetlerle kaldırıldığı hastanede levent boylu müddet otama gördü.

Yaşadığı güçlü süreci AA muhabirine özetleyen Kayasan, lösemi rahatsızlığı yardımıyla de rahatsızlığı ciddi geçirdiğini belirterek, "Özel müşterek durumum da bulunduğu düşüncesince hastanedeki etraflı birimlerdeki hekim ve esenlik personelleri benimle baş döndürücü yakından ilgilendi. 14 aydır beni ayakta avlamak düşüncesince herhangi müşterek şeyi denediler. Plazma dem verdiler, muafiyet sistemini güçlendirici herhangi müşterek şeyi denediler." sanarak konuştu.

Kayasan, Kovid-19 testi bulunduğu 19 Aralık 2020'den beri yaptırdığı 78 testin tamamının zait sonuçlandığını anlatarak, ayrımlı hastanelerde yaptırdığı testlerin de zait çıktığını söyledi.

"Aralarında gençlerin de bulunduğu ölümlere de şahitlik ettim"

Tedavi sürecinde sayrılarevi gözlemlerine de yer veren Kayasan, şu şekilde konuştu:

"Hastanede geçirdiğim 14 ayda benim denli nice lösemi hastası geldi. Bu hastalar tedavilerini olup gitti. Kanser ve Kovid-19 ayrımlı şeyler. Önlemini aldıktan sonraları dava olmuyor. İnsanlara şurası bildirmek istiyorum; aşılama olun ve hastaneye yatmayın. Çünkü bu hastanelerde etkin gepegencecik insanoğlu da bizim çocuklarımız. Hastaneler tıklım tıklım. Doktorlar, hemşireler özveriyle çalışıyorlar. Onların ilişkin bu denli ağırlık beslemek de yazık. Hastanede aşısız olup otama olmaya gelenler vardı. Aralarında gençlerin de bulunduğu ölümlere de şahitlik ettim. Oradaki zorlukları çekici biri şekilde aşılama sıfır kişiye diyecek lakırtı bulamıyorum. Aşı sıfır insanoğlu benim düşüncesince topluma, namına ve ailesine dokunca verici müşterek insandır."

"İki maaş bulunan torunuma on paralık dokunamadım ve bu beni baş döndürücü üzüyor"

Muzaffer Kayasan, lösemi zımnında kendisini izole ettiğini, Kovid-19 virüsünün ortaya çıkıp yayılmasının arkası sıra tedbirlerini artırdığını söyledi.

İlik nakli sonrası elan baş döndürücü evinde olduğunu dile getiren Kayasan, şunları anlattı:

"Pek gezi etmiyordum. Hastalık yardımıyla müşterek tomar ziyaretçim olmuyordu. Olursa da mesafeli konuşuyorduk. Maske yokken ego peçe takıyordum. Ben deminden üç gündür evdeyim. Hastanenin verdiği ilaçları saatinde alıyorum. Evimde temaşa bandım var, sporumu yapıyorum, moralimi erdemli tutmaya çalışıyorum. Gelen ziyaretçilerimle kapıda görüşüyoruz, hapishane almıyorum. Torunum ulaştığında 'Ona müşterek nesne bulaştırır mıyım?' sanarak korkup içeriye almadım. Torunum doğduğunda lösemi tedavisi görüyordum. Onu çabucak otama sürecinde 1-2 kat görebildim. İki maaş bulunan torunuma ise hâlâ on paralık dokunamadım ve bu beni baş döndürücü üzüyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER