Gündem

Köyde Hint düğünü

Zengin Hintliler düğün töreni düşüncesince Antalya ve Muğla'nın deniz boyu kentlerindeki tercihine rustik yerler de eklendi.

Köyde Hint düğünü
02-12-2021 11:59

Geçtiğimiz zamanlarda düğün töreni düşüncesince Antalya ve Bodrum kabil yalı kentlerini yeğleme fail Hintliler, önce kat Muğla'nın Menteşe ilçesi rustik mahallesindeki birlikte mekanı yeğleme etti. Sahile bağlantısı yok Yenice Mahallesinde 5 devir konaklamalı, 2 devir 2 geceleyin düğün töreni meydana getiren İngiliz güveyi ve Hintli eş geleneklerine akıllıca namına dü ayrı düğün töreni yaptı.

İngiliz güveyi Alex ve Hintli eş Jas, 50 yabanlık fasile fertleri ile natür ile iç içe, pandemi kurallarına uyarak düğün törenlerini gerçekleştirdi. İngiliz ve Hint geleneklerine akıllıca meydana getirilen düğün töreninin iç mekan, aut mekan hazırlıkları, kına yakma, güveyi tıraşı kabil kâffesi hazırlıkları Muğla'da yapıldı.

İşletme sahibi Çağlar Bozkurt, 2017 senesinde Kırsal Kalkınma Projesi ile nötr vaziyetteki makilik araziyi velut duruma getirerek ekincilik ile turizmi birleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Hindistan'dan önce kat düğün düşüncesince mevrut grubu ağırladıklarını tamlayan Bozkurt, “50 yabanlık birlikte takım namına geldiler. 5 günce konaklama süreçleri oldu. Bunun düşüncesince de 2 günce birlikte düğün seremonisi oldu. Bizden istedikleri kendilerine katışıksız dekorlar yapmamızdı. Burada güveyi tarafı İngiliz idi, eş tarafı Hintli idi. Her dü hars düşüncesince de değişik mekanlar hazırladık. Ayrı ayrı dekorlar yaptık" niteleyerek konuştu.

Bekir Tosun
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER