Gündem

Kurban Bayramı tatili 9 gündüz olabilir mu resmi dinlence ne devir başlıyor 15 Temmuz bilgisi

2022 yılının dini ve resmi dinlence günlerinde dinlence planları gerçekleştirmek talip yurttaşlar Kurban Bayramı ne devir başlıyor ve birçok çağ dinlence olacak araştırması yapıyor. 2022 senesinde 4 çağ sürecek bulunan Kurban Bayramı 9 Temmuz Cumartesi haset başlayacak. Kurban

Kurban Bayramı tatili 9 gündüz olabilir mu resmi dinlence ne devir başlıyor 15 Temmuz bilgisi
10-05-2022 15:58
2022 yılının dini ve resmi dinlence günlerinde dinlence planları gerçekleştirmek talip yurttaşlar Kurban Bayramı ne devir başlıyor ve birçok gündüz dinlence olacak araştırması yapıyor. 2022 senesinde 4 gündüz sürecek bulunan Kurban Bayramı 9 Temmuz Cumartesi haset başlayacak. Kurban Bayramı arefesi ise 8 Temmuz Cuma olacak. İlk 2 haset hafta sonuna emsal mevrut Kurban bayramı 12 Temmuz Salı haset bitecek. Peki Kurban bayramı 15 Temmuz ile birleşir mi?Abone ol

Müslüman alemi düşüncesince ehemmiyetli bayramlardan birisi bulunan Kurban Bayramı zamanı araştırılmaya bitmeme ediyor. Dini kendisine ağıt ve öneminin beraberinde çoğu kez en levent boylu resmi tatilin yaşandığı Kurban Bayramı düşüncesince planlarını alıştırmak talip vatandaşlar, Kurban Bayramı ne devir alçalma ediyorlar. Peki, Kurban Bayramı ne zaman, Peki Kurban bayramı 15 Temmuz ile birleşir mi? Eğer kurban Bayramı 15 Temmuz resmi tatili birleşirse çalışanlar 9 gündüz dinlence yapmış olacak. Bu mevzuda hâlâ resmi müşterek açıklamaya yok. İ

8 Temmuz haset başlayan Kurban Bayramı 12 Temmuz haset akıbet bulacak. 9 Temmuz ise Kurban Bayramı’nın 1. günü.

2022 Kurban bayramı…

Kurban Bayramı Arifesi- 8 Temmuz 2022 Cuma

Kurban Bayramı 1. Gün - 9 Temmuz 2022 Cumartesi

Kurban Bayramı 2.Gün- 10 Temmuz 2022 Pazar

Kurban Bayramı 3.Gün- 11 Temmuz 2022 Pazartesi

Kurban Bayramı 4. Gün- 12 Temmuz 2022 Salı

Kurban bayramı önemi: 

Kurban, Kur’an-ı Kerim, Sünnet ve icmâ ile çakılı müşterek ibadettir. Kurbanın yasal müşterek perestiş olduğuna değgin Kur’an-ı Kerim’de deliller mevcuttur. Hz. İbrahim’in oğlu Hz. İsmail’in adına müşterek kurbanın, Allah kabilinden kendilerine fidyeinecat (kurban) kendisine verildiği açık açık bildirilmektedir (Sâffât, 37/107).Kurbanın meşruiyetine ayraç fail apayrı âyetler de vardır: “Kendilerine doygu kendisine verdiği kurbanlık zooloji üstünde belli günlerde Allah’ın adını ansınlar. Artık onlardan siz de yiyin, yoksula fakire de yedirin.” (Hac, 22/28), “Her ümmet için, Allah’ın kendilerine doygu kendisine verdiği zooloji üstünde adını ansınlar sanarak kurban kesmeyi yasal kıldık.” (Hac, 22/34), “Kurbanlık kocabaş hayvanları da sizin düşüncesince Allah’ın dininin nişanelerinden kıldık. Sizin düşüncesince onlarda müfit vardır. Onlar temiz angutça dizili dururken kurban edeceğinizde üstlerine Allah’ın adını anın. Yanları üstlerine düşüp canları çıkınca onlardan yiyin, istemeyen fakire de özlemek durumunda artan fakire de yedirin.

Şükredesiniz sanarak onları sonunda sizin hizmetinize verdik. Onların etleri ve kanları katiyen Allah’a ulaşmaz. Allah’a ulaşacak bulunan ancak, sizin O’nun düşüncesince yaptığınız, gösterişten ırak ivaz ve ibadettir.” (Hac, 22/36-37)Bu âyetlerde mezkûr efsanevi kesiminin, et gereksinimi temini düşüncesince olmadığı, bunların perestiş gayeli birer infaz oldukları oldukça açıktır. Et ve kanların Allah’a ulaşamayacağının, esas olanın ihlâs ve züht bulunduğunun şahsen âyetin metninde arazi alması bunu açık açık ortaya koymaktadır.

Hz. Peygamber (s.a.s.) de, kurbanı müşterek perestiş kendisine onama etmiş ve şahsen kendisi de kurban kesmiştir. Hz. Peygamberin (s.a.s.), yasal kılınmasından itibaren ölüm edinceye denli gelişigüzel sene kurban kestiği tanınmaktadır (Tirmizî, Edâhî, 11; bkz. Buhârî, Hac, 117, 119; Müslim, Edâhî, 17).

Sahih hadis kaynaklarında arazi meydan rivayetlerde, Hz. Peygamber (s.a.s.), kurban bayramında Allah katında en cana yakın ibadetin kurban boğazlamak olduğunu, kurbanın kesilir kesilmez Allah katında beğenilen olacağını ve kurban edilen hayvanın boynuzu, tırnağı da hapishane iktisap etmek kıl payı gelişigüzel şeyinin bireyin müfit hanesine yazılacağını anlatım edip; bu ibadetin Allah rızası düşüncesince yapılmasını başvuru etmiştir (Tirmizî, Edâhî, 1; İbn Mâce, Edâhî, 3).

Ayrıca hicretin ikinci yılından itibaren bugüne denli müslümanların kurban kesmeleri, bu mevzuda düşünce donanması bulunduğunu da göstermektedir (İbn Kudâme, el-Muğnî, XIII, 360).

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER