Gündem

Mehmetçik yılda 250 bin fidanı kışlalarda toprakla buluşturuyor

Milli Savuma Bakanlığı, yılda averaj 250 bin fidanın kışlalarda toprakla buluşturulduğunu bildirdi.

Mehmetçik yılda 250 bin fidanı kışlalarda toprakla buluşturuyor
08-02-2022 18:40
Ankara

Bakanlığın içtimai iletişim araçları hesaplarından, "Mehmetçik 'Yeşil Vatan' düşüncesince de görevde" başlığıyla paylaşılan görselde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kışlalarda fidan dikimi ve "Sıfır Atık" projesiyle ait meydana getirdiği icraat üzerine bilgelik verildi.

Görseldeki bilgilere göre, hudutların ve aristokrat Türk milletinin hayat ve güvenliği düşüncesince diyar içre ve son ötesinde kahramancasına ve fedakarca fariza fail TSK, "Yeşil Vatan" namına bilinen ormanların geleceği düşüncesince de hata bilinciyle akıntı ediyor.

Bir fidandan birlikte ormana????...

Hudutlarımızın ve aristokrat milletimizin huzuru/güvenliği düşüncesince diyar içre ve son ötesinde kahramancasına ve fedakârca fariza fail Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, kışlalarımızda yılda 250 bin fidanı toprakla buluşturuyor. pic.twitter.com/yblD1qOYkS

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) February 8, 2022

Bu kapsamda, yer bilinci ve tabiatın korunması üzerine personele eğitimler veriliyor. Bu eğitimlerin yansıması namına yılda sayı farkı 250 bin fidan kışlalarda toprakla buluşturuluyor.

Mehmetçik çeşidinden dikilen fidanlar, kalaba mülkü kabilinden pırtı dibine alınıyor ve nema etabında mukteza sulama ve izleme işlemleri de yapılıyor.

Pişmemiş aşındırmak artıklarından uzvi kemre yapılıyor

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde meydana gelen "Sıfır Atık Projesi" kapsamında, Bakanlık birimlerine kullanılmamış atılan ekipmanı doldurularak "Atık Geçici Depolama Alanları" oluşturuldu.

Buralarda ayrıştırılan atıklar, art dönüşüme kazandırılmak az daha lisanslı firmalara ve belediyelere konfirmasyon ediliyor.

Kışlalara yerleştirilen kompost cihazlarıyla pişmemiş aşındırmak artıkları toplanarak uzvi kemre yapılıyor.

Bunlar Bakanlık yerleşkelerinde, bulunan yeşil bölgelerde ve hamhalat toprakların iyileştirilmesinde kullanılıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER