Teknoloji

Milyonlarca Acer Müşterisinin Verileri Satılığa Çıkartıldı

Hackerlar Hindistan'daki Acer sunucularından 60 GB data çaldı ve satılığa çıkarttı.

Milyonlarca Acer Müşterisinin Verileri Satılığa Çıkartıldı
16-10-2021 00:23

Milyonlarca Acer müşterisine ilgilendiren veriler, elektronik beyin firması Acer'in data ihlaline sunulan kalmasından çevre elektronik beyin korsanlarının eline eski durumda. 60 GB'tan çok müşteri, müşteri ve perakendeci bilgisi şu anda verileri satın kabul etmek düşüncesince müşteri bekliyor.

İhlalde genellikle hedeflenen sunucuların bulunmuş olduğu Hindistan'daki müşterileri etkiliyor. Bu Acer'ın sonuç yedi ay zarfında yaşamış olduğu ikinci data ihlali oluyor, REvil hacker grubu kabilinden Mart ayında meydana getirilen ön saldırıda, korsanlar 50 milyon dolarlık kurtulmalık rekoru kırılmıştı.

Bu kat yaşanmış olan sızıntı, müşterek çevrimiçi forumda övündükleri görülen, Grup Desorden'e atfedildi. Grup, çalınan dosyaları ve veritabanlarını yayınlayan müşterek videoteyp eklerken, iddia adına 10.000 müşterinin verilerini parasız adına yayınladı.

Acer madde ile ek "Yakın sürede Hindistan'daki evcil satı sonrası işlev sistemimize münferit müşterek hücum belirleme ettik." açıklamasında bulunarak vakası doğrulamış oldu. Acer'ın en sonuç hakeza müşterek ihlal meydana vardığında ifa yapmayı reddettiğini düşünüyoruz, bu nedenle mahsus saldırganlar Acer'ı talebine uymaya mecbur etmek adına verileri satmayı yeğleme ettiler. Milyonlarca Acer Müşterisinin Verileri Satılığa Çıkartıldı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER