Politika

Mithat Sancar: 2022 nevruz bitiş yılı olacak

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Diyarbakır'da birlikte otelde nevruz etkinliğine bağlı planlı toplantıya katıldı.

Mithat Sancar: 2022 nevruz bitiş yılı olacak
10-03-2022 15:08
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Diyarbakır'da müşterek otelde nevruz etkinliğine bağlı planlı toplantıya katıldı.Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, yapılması planlanan nevruz etkinliğine ilişkin, "2022 yılı nevruz ateşi demokrasi, özgürlüğe, barışa revan yolu aydınlatacak çelimli müşterek acı olmalıdır ve olacaktır da. Türkiye'de demokratlık düşüncesince de bu şişman müşterek olanak sunacaktır." dedi.

Sancar, Diyarbakır'da müşterek otelde planlı toplantıda, 2022 yılı nevruz etkinliğinin müşterek bitiş yılı olacağını, bu iklim süresince bu bilinçle nevruzu kutlamaya hazırlandıklarını söyledi.

Birlik ve beraberliği elan ileriye nakil gereksinimleri bulunduğunu kaydeden Sancar, "Buradan çıkaracağımız çelimli dilek ve münteşir ilişkinin hem Türkiye'nin tamamına elbette ki en özellikle Kürt halkına hürriyet ve demokratlık kapılarını sonuna derece açacağının fakındayız. Buradaki iradeyi Türkiye demokratlık kuvvetleriyle buluşturmak ve eş mücadeleyi en açık demokratlık ittifakı çerçevesinde çekmek HDP'nin esas politikasıdır." ifadelerini kullandı.

Bu politikanın yegâne sefer bulunduğunu korumak için çaba sarfeden Sancar, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

"Bu iktidara dirlik çıkışta en ehemmiyetli amaç muharebeye dirlik eş davranış oluşturmaktır. Geniş müşterek harp karşıtı eş yönetim kurmaktır. Şimdi savaşın Ukrayna üstünden elan da yayılması tehlikesi gündemdedir. Barış da herhangi müşterek zamankinden elan acele ve har müşterek arzu biçimine gelmiştir. Adalet, eşitlik, hürriyet ve demokratlık yapılmaksızın uğur boncuğu yere uğur boncuğu iklim ve alana barışın gelemeyeceğini biliyoruz. Bu bağlaşma ve buradan çıkma çelimli iradenin Türkiye demokratlık kuvvetleriyle buluşması bire müşterek sürede şişman sulh koalisyonuna da döşeme sunacaktır. 2022 yılı nevruz ateşi demokrasi, özgürlüğe, barışa revan yolu aydınlatacak çelimli müşterek acı olmalıdır ve olacaktır da. Türkiye'de demokratlık düşüncesince de bu şişman müşterek olanak sunacaktır. Şimdiden mutlu olsun."

Toplantıda, DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır ile HDP milletvekilleri de toprak aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER