Gündem

MSB'den NATO'nun 30 Ağustos paylaşımını kaldırmasına bağlı açıklama

MSB, "NATO Müttefik Kara Komutanlığının (LANDCOM) 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladığı paylaşımı müşterek apayrı NATO üyesinin şopar tavrı karşı iradesini dolaşmak anlamına doğacak biçimde kaldırması ikrar edilemez." açıklamasında bulundu.

MSB'den NATO'nun 30 Ağustos paylaşımını kaldırmasına bağlı açıklama
02-09-2022 21:03
Ankara

Milli Savunma Bakanlığından meydana getirilen açıklamada, 30 Ağustos'un resmi kendisine "Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü" kendisine adlandırıldığı, bunun milletin iradesi bulunduğu ve değiştirilemeyeceği vurgulandı.

Açıklamada, "Yıllardır tek dava dokuma etmeyen ve itiraz edilmeyen Zafer Bayramı'na meydana getirilen atfın, bu kat uçaklarımıza sevkitabii kilidi atarak NATO görevlerini üstelik baltalama etmekten çekinmeyen ortak ülkenin mesnetsiz talebi karşı silinmesi NATO'nun kurumsal kimliğine ve saygınlığına şişman dokunca vermiştir. Zafer Bayramı yazılsa da yazılmasa da 1922'de yengi kazandığımız doğruyu değiştirilemez." ifadelerine arazi verildi.

Birlikte düzentileme ve müttefiklik ruhunun NATO'nun çelimli olmasındaki asliye ilkeler bulunduğu hatırlatılan açıklamada, 70 senedir yükümlülüklerini kusursuz adına getiren NATO üyesi Türkiye'nin, "sorumlulukların el birliği ruhu zarfında adına getirilmesi ve tarafsızlığın korunması" beklentisi aktarıldı.

Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nün ortak kat hâlâ kutlandığı açıklamada, "NATO Müttefik Kara Komutanlığının (LANDCOM) 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nü kutladığı içtimai iletişim araçları paylaşımı ortak ayrıksı NATO üyesinin egoist ve şopar tavrı karşı iradesini dolaşmak anlamına doğacak halde kaldırması ikrar edilemez." ifadeleri kullanıldı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER