Teknoloji

NASA'nın Mars helikopteri Ingenuity 21'inci uçuşunu tamamladı

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) Mars'a gönderilmiş olduğu helikopter "Ingenuity" 21'inci uçuşunu gerçekleştirdi.

NASA'nın Mars helikopteri Ingenuity 21'inci uçuşunu tamamladı
14-03-2022 10:32
Ankara

Space News sitesinde arazi meydan habere göre, NASA'nın Jet İtki Laboratuvarı 11 Mart’ta Ingenuity'nin gezegendeki 21'inci uçuşunu tamamladığını ve 129 saniyelik pervaz esnasında 370 m. sefer katettiğini duyurdu.

NASA'nın Mars sezinleme uzlaştırıcı Perseverance'ın sefer alacağı arazide ön araştırmalarda bulunması düşüncesince geçer not mini helikopterin uzaya göndermiş bulunduğu 2021'den buyana 4,6 kilometreden aşkın sefer almış bulunduğu kaydedildi.

Ingenuity'nin, ön keşifleri ile Perseverance'a devir katığını aktaran bilgelik insanları, helikopterin çalışmasından ağır miktarda ürün aldıklarını anlatım etti.

Öte taraftan kestirmece 1 senedir uzayda çalışkanlık yayınlayan mini helikopterin daha aksaklık çıkarmadığı ve acemi üzere bulunduğu bildirildi.

NASA'nın California'daki Jet İtki Laboratuvarı'nda düz yazı edilen ve plütonyum yakıtıyla etkin Perseverance sezinleme aracı, 30 Temmuz 2020'de fırlatıldıktan kestirmece 7 ay sonraları 18 Şubat'ta Mars'a inmişti.

Mars'a gönderilen vasıtalar ortamında en kaslı teknolojik özelliklere erbap Perseverance'ın Kızıl Gezegen'deki acemi misyonunun gerçekleşmesi düşüncesince enfrastrüktür çalışmalarına 2,4 bilyon dolar, arabanın yüzeye inmesini ve çalıştırılmasını beklenir kılan manzume düşüncesince de 300 milyon dolar harcanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER