Gündem

Odessa’dan gelen ilk kafile 24 saatin ardından Edirne’ye ulaştı

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından alanda canlı Türkleri boşaltma fail ilk otobüsler Edirne'ye ulaştı. Vatandaşlar Türkiye'ye gelmekten çevre mutluluklarını dile getirirken, birlikte öğrencinin bebek kedisini de yanı sıra getirmiş olduğu görüldü.

Odessa’dan gelen ilk kafile 24 saatin ardından Edirne’ye ulaştı
27-02-2022 12:35

Ukrayna'daki çatışmalardan çevre Dışişleri Bakanlığı çeşidinden yurda getirilen çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu ilk kafile, kısaca 24 saatlik otobüs yolculuğunun ardından Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan yurda antre yaptı. Saatlerdir yolda olduklarını anlatım fail vatandaşlar, özellikle Dışişleri Bakanlığı edinmek kıl payı konsolosluklara ve topu topu Türk yetkililerine teşekkürlerini iletti. Odessa sahasından gelen otobüslerdeki vatandaşları karşılayan AFAD ve Kızılay ekipleri, çay, kahvehane ve ısıdam çorba ikramında bulundu.

Yavru kedisini de beraberinde getirdi

Odessa'dan Türkiye'ye gelenler ortada mevcut öğrencilerden Batuhan Koçak, Mia adlı bebek kedisini de beraberinde getirdi. Koçak, “Öncelikle konsolosluğa baş döndürücü teşekkürname ederiz, baş döndürücü araştırma görevlisi oldular, buraya denli getirdiler bizi. Odessa'da sağlam müşterek nesne yoktu fakat en sonuç aldığım bilgilere layıkıyla orada da başlamış çatışmalar. Kedimle geldim ben” dedi.

“İnsanın ülkesi benzeri yok”

Otobüsle Türkiye'ye getirilen öğrencilerden Gazihan Küçük, “Uzun ve kavi müşterek yolculuktu fakat Türk hükümeti gerekeni yaptı. Çok bekledik, 24 saatten müşterek tomar sürdü yolcuğumuz. Odessa'dan Romanya'ya, ardından Bulgaristan'a bitmeme etti. Ukrayna'dan Romanya'ya sefine yolcuğu ile taşındık. İnsanın ülkesi kabilinden yok. Çatışmalar vardı çıkarken. Çatışmalar baş döndürücü yaklaşmıştı. Çok yoğunlaştığı zamanlarda çatışmalar bizi boşaltma ettiler. Kalan arkadaşlarımıza sabırlar diliyorum. İlk koruyucu otobüs bizdik Odessa'dan” diyerek konuştu.
Mehmet Güpınar adlı yurttaş ise, “Çok biçimsiz müşterek durumdu. Çok ürkü yaşadık. Allah'a şükür geldik memleketimize” biçiminde konuştu.

Murat Delice - Mert Yıldırım
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER