Gündem

Pfizer'dan koronavirüs ilacı müjdesi: Klinik testler müspet sonuçlanırsa elden üretime geçilece

BioNTech ile beraberce koronavirüs aşısı geliştiren Pfizer'ın CEO'su Albert Bourla, firmanın geliştirdiği güneş tacı ilacıyla ilgilendiren açıklamalarda bulundu. İlaçla ilgilendiren tetkik sonuçlarının 2021 yılının böylece tamamlanacağını tamlayan Bourla, sınav sonuçla

Pfizer'dan koronavirüs ilacı müjdesi: Klinik testler müspet sonuçlanırsa elden üretime geçilece
19-10-2021 11:08

Pfizer'ın CEO'su Albert Bourla, Selanik'te firmanın merkezinin açılışında Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile birlikte araya geldi. Bourla'nın firmanın geliştirdiği Covid-19 ilacı ile ilgilendiren açıklamaları iri eko uyandırdı.

İNCELEMELERİN SONUÇLARI 2021 YILININ SONUNDA TAMAMLANACAK

Bourla, "Covid-19 ilacı düşüncesince icraat bitmeme ediyor ve bu araştırmaların sonuçlarının 2021 yılının böylelikle tamamlanmasını bekliyoruz" dedi. Bourla, daha sonuçların gelmediğini ve beklediklerini söylerken 1 bilyon euroluk envestisman yaptıklarını ve klinik imtihan sonuçlarının müspet gelmesi yerinde doğrudan üretime geçebileceklerini vurguladı.

VİRÜSÜN BULAŞMASINI ENGELLEMEYİ AMAÇLIYOR

Eylül ayının sonuç günlerinde Pfizer birlikte izah yaparak koronavirüs ilacı düşüncesince çalışmaların başladığını duyurmuştu. Şirket çeşidinden meydana getirilen açıklamada PF-07321332 ismi sunulan ilacın koronavirüse yakalanan ve belirti yayınlayan hastalar üstünde deneneceği ve virüsün bulaşmasını engellemeyi amaçladığı duyurulmuştu.

2.660 GÖNÜLLÜ VAR

Daily Mail'in haberine göre, insanlı denemeler kapsamında bire birlikte evde canlı 18 gözyaşı üstü 2 bin 660 fahri denemelere katılacak. Söz konusu olmuş gönüllülerden koronavirüse yakalananlara, geliştirilen ilaçtan günde dü defa verilecek. İlacı iptidai yahut on güneş süresince kullanacak bulunan hastaların, koronavirüs dimdik şahıslara bulaştırıp bulaştırmadığı gözlenecek.

İlacın değerli olması biçiminde virüsü göze zarfında artım fırsatı bulamadan durdurması ve semptomların gelişmesini önlemesi bekleniyor.

"BİR YIL SONRA BİTECEK" DEMİŞTİ

Öte taraftan hâlâ ilk de koronavirüs salgınının gidişatı ile ilgilendiren açıklamalarda bulunarak evren kamuoyunun gündemine oturan Pfizer CEO'su Bourla, güzeşte ay ABC News'e çıkmak ve izah yapmıştı. Bourla, "Bir sene zarfında alışılagelen yaşama dönebileceğimizi düşünüyorum. Bu, dünkü varyantların ortaya çıkmayacağı ve hayatımızı telkih olmaksızın yaşayabileceğimiz anlamına gelmiyor" demişti.

Bourla'nın yorumları, pandeminin birlikte sene zarfında sona ereceğini öngören Moderna CEO'su Stéphane Bancel'in güzeşte hafta meydana getirdiği açıklamaları pekiştiriyor. Bancel, İsviçre gazetesi Neue Zürcher Zeitung'a verdiği demeçte, "Son altı aydaki istihsal kapasitesinin genişlemesine bakarsanız, doğacak senenin ortasına denli hayattaki her insanın aşılanabilmesi düşüncesince ehliyetli düze bulunan olmalı" demişti. Bancel'ın açıklamalarını arkasından Bourla da COVID-19'un evren çapında ortaya çıkan varyantlarıyla boğuşmak düşüncesince mahsus salname telkih gerekeceğine inandığını söyledi.

Pfizer'dan koronavirüs ilacı müjdesi: Klinik testler müspet sonuçlanırsa doğrudan üretime geçilecek
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER