Gündem

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Bilim Kurulu sonrası yazılı açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Mevcut tabloda okula revan çocuklarımız virüs ile karşılaşsa da hastanede otama görmesi müstelzim birlikte boyut ortaya çıkmamaktadır. Her kademede okulların açık kalması düşüncesince gelişigüzel muhtelif tedbiri alacağımızı ve okulların k

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Bilim Kurulu sonrası yazılı açıklama
29-09-2021 20:18

Koronavirüs Bilim Kurulu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında online yerine toplandı. Toplantının anne ruzname maddeleri döllenme stratejisi, hadise hali ve beniz yüze terbiye olurken Bakan Koca derinti sonra yazılı müşterek açıklama yaptı. Bakan Koca icra ettiği açıklamada, "Bilim Kurulumuz ahit okullarda beniz yüze eğitim, salgının seyri ve tedbirlerin uygulanması gündemi ile müşterek araya geldi. Vaka rakamları ortamında okula revan öğrencilerimizin bulunmuş olduğu gözyaşı grubunun dağılımı ele alındı. 5-17 gözyaşı ortada mevcut çocuklarımız enerjik vakaların kısaca dörtte bir tanesini oluşturuyor. Bu grubun ehemmiyetli seviyede telkih programında olmadığını dikkate aldığımızda çocuklarımızda tanıdık vakaların muhtemel müşterek nağme bulunduğunu anlatım buyurmak isterim. Buna karşın, bu gözyaşı grubundaki evlatlarımızın hastaneye yatışında yahut dip bakıma girişinde açıkça müşterek artma olmamıştır. Mevcut tabloda okula revan çocuklarımız virüs ile karşılaşsa da hastanede otama görmesi müstelzim müşterek nağme ortaya çıkmamaktadır. Her kademede okulların açık kalması düşüncesince rastgele çeşitli tedbiri alacağımızı ve okulların kesin beniz yüze öğrenime açık kalacağını gine anlatım buyurmak isterim" ifadelerini kullandı.

“Bakanlığımızın dünya ortamında HES kodu uygulaması haricinde müşterek uygulaması yoktur”

Aktif vakaların gözyaşı averajının düşmesi kararı hastanede otama gören sayısının da azaldığını tamlayan Bakan Koca, “Hedefimiz göz boncuğu pestil kalmayıncaya derece tedbirlere uymak, telkih ile muafiyet sağlanıncaya derece telkih programımızı kararlılıkla sürdürmektir. Birtakım mecralarda dünkü devirde telkih kartı isteneceği kanıt edilmiştir. Bakanlığımızın dünya ortamında HES kodu uygulaması haricinde müşterek uygulaması yoktur. Bildiğiniz kabil nice müesseseye girişte HES kodu uygulamamız bulunmaktadır. HES kodu ile antre meydana getirilen yerlerde mecburi arama riskli insanların dolaşımda olmamasını maksat almaktadır. Bunlar, enerjik pestil yahut enerjik temaslı eşhas ile sınırlıdır. HES kodu insanların riskli yahut aşırı riskli olduğunu, enerjik pestil olup olmadığını, enerjik temaslı olup olmadığını, son 72 zaman ortamında PCR aksi olup olmadığını ve aşılı olup bulunmadığı bilgisini içermektedir. Kurum ve müesseseler HES kodundan ne detayları sorgulamak isterlerse sorgulayabilmektedir” açıklamasında bulundu.

“Eski günlerimize elan er hâllenmek istiyorsak ahit tedbirlere elan disiplin uymalıyız”

Salgının seyrinde günce hadise sayılarında akışmaz müşterek çözüm oluştuğuna uyanıklık çekici Sağlık Bakanı Koca, şunları kaydetti:
“Ancak bu durağanlık bağan hadise sayılarında değil, günce 20 binin üzerindedir. Bu sayıyı çabucak aşağıya düşürecek dü öge var. Bunlar çabucak efdal miktarda aşılı bir duruma neşet buyurmak ve tedbirlere uymaktır. Son günlerde tedbirlerdeki idaresizlik hadise sayılarına aracısız yansımaktadır. Bu nağme telkih ile maşer bağışıklığı terazi hedefimize erişmek düşüncesince süreyi uzatmaktadır. Mevcut tedbirlerden ve maskeden en çelimsiz müddette kurtulmanın yolu deminden tedbirlere adapte olmak ve maskesiz kalabalıklardan ırak durmaktır.

Salgının önce günlerinden beri uzun uzun müşterek süredir tedbirlere uyumu dile getirdiğimin farkındayım. Ancak ilkin yegâne dehalet yolumuz tedbirlerdi. Bugün ise tedbirlerle baş başa telkih olmaktır. Sabreder ve hadise sayılarını hedeflenen biçimde düşürebilirsek maskesiz günlerimiz başlayacak. Eski günlerimize elan er hâllenmek istiyorsak ahit tedbirlere elan disiplin uymalıyız.”

Utku Şimşek

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER