Gündem

Satın almak istediği aracı kendi üretti

Satın almak istediği yer aracının Türkiye'de üretilmediğini öğrenen canlı müteşebbis Mahmut Altunbaş, ağız ağıza domestik ve ulusal kaynaklarla yer aracı çoğaltma sonucu aldı. Bor ilçesindeki atölyesinde 'buggy' adlı yer aracını üretmeye süregelen Altunbaş ve kadrosu

Satın almak istediği aracı kendi üretti
11-01-2022 11:38

Safariciler çeşidinden iri dikkat gören 'buggy' emsallerine mucibince aşırı henüz sakıncasız ve konforlu. Sanayideki atölyelerinde maaş 12 anahtar üreten Altunbaş ve kadrosunun ürettiği araçlara Dubai, Almanya, Bulgaristan üzere ülkelerden de istem var. KOSGEB desteğinin arkası sıra istihsal kapasitesini arttıracak bulunan Altunbaş'ın en iri amacı ise ihracat. Satın almak istediği aracı kendi üreten Mahmut Altunbaş; "Satın almak düşüncesince bakmaya başlamıştım. Türkiye'de dizi istihsal özne kimseyi bulamadım akıllıcasına düzgün, ortak isim buldum o da Çin'den ithal yazar burada tertip üzere yapıyordu. Kalite kendisine da aşırı düşüktü. Kendimiz henüz iyisini yapmaktayız niteleyerek başladık, erdemli kaliteyle şuan kullanabildiğimiz rastgele şeyin kalitelisini kullanıyoruz. Kendimiz bineceğimiz aracı satıyoruz diyebiliriz. Güvenlik kendisine da ortak vasıtayla yarışacak seviyededir, şase sağlamlığı otomobille aşağılık üst aynı. Atv ve öbür buggylere mucibince aşırı henüz katı ortak şasemiz var” dedi.

Müşteri kitlesinin henüz aşırı safariciler bulunduğunu tamlayan Altunbaş, Dubai, Bulgaristan, Almanya üzere ülkelerden de vasıtaya talepler bulunduğunu belirtti. Altunbaş; “Şuan düşüncesince maaş 10-12 anahtar yöreleri istihsal yapıyoruz. Arttırılabilir siparişe mucibince fakat plak vakasından sonraları satışların yüzdelik 500 artacağını düşünüyoruz. O devir fabrikalaşmayı düşünüyoruz. Üretimi dolu sıfırdan yapıyoruz. Çelik çekilme boruyu Konya'dan borazan biçiminde alıyoruz, bu bir duruma denli getiriyoruz. Tamamını domestik materyal kullanıyoruz. Çin mülkü cıvata üstelik bulundurmuyoruz araçta. Tamamı Türk mülkü olacak biçimde üretiyoruz. Safaricileri de en aşırı cezbeden bölümü güvenliği. Şuan düşüncesince 2 nefis versiyonları 50 bin, 4 nefis versiyonlarını 60 bin liradan satıyoruz şişko adanmış yaptığımızda ise tenzilat uyguluyoruz'' dedi.


Asker ve polisin bu araçları kullandığını kail Altunbaş, yer araçlarını hem devlete istihsal etmek bununla birlikte dış satım yaparak ilişik bedel getirmek istiyor.
 

Sema Tekeli
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER