Gündem

Singapur'da devlet, telkih olmayı reddedenlerin şifahane ve çare harcamalarını karşılamayacak

Singapur hükümeti, koronavirüs aşısı olmayı reddeden vatandaşlarla ilgilendiren uyanıklık çekici birlikte karara imza attı. Aşı karşıtlarının afiyet sistemi üstünde şişman ağırlık oluşturduğu ve bu vatandaşların, şifahane ve derman masraflarının karşılamayacağı du

Singapur'da devlet, telkih olmayı reddedenlerin şifahane ve çare harcamalarını karşılamayacak
09-11-2021 08:42

İlk namına Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kâffesi dünyaya yayılan koronavirüs salgını hala tesirini göstermeye bitmeme ediyor. Salgına gönül rahatlığı imal edilen koronavirüs aşıları ise virüsün tesirini ve ölümleri azaltmayı hedefliyor. Bu açıdan nice ülkede telkih uygulamaları başladı, kimilerinde 3. düze aşılar yapılmaya başlandı.

AŞI KARŞITLARI İÇİN İLK ADIMI ATTILAR

Ancak vatanımızda bulunduğu kadar kâffesi dünyada telkih olmayı onama etmeyenlerin varlığı, salgının gidişatı düşüncesince iri müşterek istifham göstergesi oluşturuyor. Aşı karşıtları ile ilişik en özen çekici etap ise Singapur hükümeti çeşidinden atıldı.

MASRAFLARINI KENDİLERİ KARŞILAYACAK

Singapur hükümetinin resmi sitesinde toprak düzlük bilgilere uyarınca güneş tacı aşısı olmayı reddederek esenlik sistemi üstünde iri ağırlık gerçekleştiren vatandaşlarının, şifahane ve çıkar yol harcamalarını karşılamayacağı duyuruldu. Singapur Sağlık Bakanlığı da meydana getirdiği açıklamada, "Şu anda derin bakıma gerekseme duyanların iri müşterek çoğunluğu melez eşhas ve bu hastalar orantısız müşterek halde esenlik kaynaklarımız üstündeki baskıyı artıyor" dedi.

Bakanlık, 12 gözyaşı altı kollar düşüncesince rastgele müşterek telkih sonucu alınmadığından dolayı, bu durumun onları kapsamadığını belirtti.

Singapur, dünyanın en güzel esenlik sistemlerinden birine sahip. Hatta, önde mevrut tababet dergisi Lancet'te 2017 senesinde meydana getirilen müşterek araştırmaya uyarınca Singapur, Birleşmiş Milletler çeşidinden 2030 düşüncesince belirlenen esenlikle ilişik sürdürülebilir kalkınma hedeflerine algı çabalarında 188 iklim ortada önceki tam toprak almıştı.

Singapur'da devlet, telkih olmayı reddedenlerin şifahane ve çıkar yol harcamalarını karşılamayacak
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER