Gündem

Sokakta doğum yapan köpeğe sahip çıktılar

Yozgat'ın Sorgun ilçesine ilişkin Araplı Kasabasında kar yağışı ve ağırbaşlı şita koşulları altında doğum yapan çıkmaz köpeği ile 11 yavrusuna 10 yaşındaki Alperen Atıl ve dü arkadaşı sahip çıktı.

Sokakta doğum yapan köpeğe sahip çıktılar
25-01-2022 17:29

Soğuk şita gününde ana ve bebek köpekleri üşümesin diyerek onlara yunak birlikte arazi yapan Alperen ve 2 arkadaşı, biriktirdikleri ekol harçlıkları ile ana ve bebek köpekler düşüncesince fırından aş alıp hizmetçi başladılar.

Araplı Kasabasında canlı beşinci sınıf 4.sınıf talebesi Alperen Atıl ve dü arkadaşı, 20 devir evvela sokakta donmak üzereyken buldukları çıkmaz köpeği ve 11 yavrusunu alıp evlerinin kömürlüğüne taşıdı.

Anne kapik ve yavruları düşüncesince geçmiş yerine yunak birlikte arazi yapan 3 arkadaş, şimdi sonradan biriktirdikleri ekol harçlıkları ile fırından aş alıp ana ve yavrularını beslemeye başladılar.

Anne ve yavruları üşümesin diyerek onlara birlikte arazi yaptığını kail 10 yaşındaki Alperen Atıl “20 devir evvela ana ve yavrularını sokakta donmak üzereyken buldum. Daha sonradan onları alıp evimizin kömürlüğüne getirdim. Onları emektar battaniye sarıp ısıttım. Daha sonradan fırından aş alıp karınlarını doyurdum. 20 gündür onlara ego bakıyorum. İnsanların bu ilgisiz şita günlerinde hayvanlara erinç az buçuk şimdi alıngan olmalarını isterim” dedi.

Rukiye Yılmaz
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER