Spor

Spor Toto Süper Lig'de 20. haftada akılda kalanlar

Spor Toto Süper Lig'de 20. hafta cuma, cumartesi, piyasa ve pazartesi haset oynanan maçlarla tamamlandı. Futbolseverler, 9 karşılaşmada toplamda 26 gol izledi.

Spor Toto Süper Lig'de 20. haftada akılda kalanlar
24-01-2023 14:08
Spor Toto Süper Lig'in 20. haftası oynanan 9 karşılaşmayla sona erdi. Hatayspor'un BAY geçmiş bulunduğu haftada oynanan 9 karşılaşmada bütün 26 gol atıldı. İki ev sahibi takımın kazanılmış bulunduğu haftada, 5 deplasman ekibi üç puana uzandı ve 2 karşılaşmada da muhit birbirlerine yarar kuramadı.

Galatasaray liderliğini sürdürdü

Lider Galatasaray, evinde Antalyaspor'u ağırladı. Mücadelenin 49. çabucak Mauro İcardi ve Sherel Floranus'nin özlük kalesine attığı gollerle maçı 2-1 kazanmıştır ve bu neticeyle ligde fevk üstüne üstlük 9 galibiyetini aldı. Puanını 45'e çıkaran Okan Buruk'un öğrencileri, en DOĞRU takipçi Fenerbahçe ile 4 puanlık farkı korudu. Antalya kadrosunun yegâne golünü ise Luis Adriano'dan geldi. Bu skorla 10. mağlubiyetini alan Antalya kadrosu ise 18 puanla 15 tam kaldı.

Beşiktaş ligde 4 maçtır kazanıyor

Beşiktaş, Süper Lig'in 20. haftasında deplasmanda Kayserispor ile üzerine karşıya geldi. Siyah-beyazlılar, 2. dakikada Nathan Redmond, 42. dakikada ise Salih Uçan'ın ayağından bulmuş bulunduğu gollerle 2-0'lık skoru elde etti ve önce yarıda bulmuş bulunduğu gollerle maçı kazanmasını bildi. Maçın 90. çabucak Valentin Rosier al eke görerek takımını on insan bıraktı. Kara Kartal, bu sonuçla, 4 haftalık yengi serisi eline geçirmiş oldu. Bir maçı az bulunan Beşiktaş, oynadığı 18 karşılaşmada 10 galibiyet, 5 beraberlik, 3 bozgun ile toplamış bulunduğu 35 puanla 4. tam arazi aldı. Kayserispor ise 9. mağlubiyetini alarak cemaat bulunduğu 26 puanla 8. tam kaldı.

Trabzonspor evinde seriye bitmeme etti

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında evinde İstanbulspor'u ağırladı. Karadeniz kadrosu 4-0'lık skorla evinde şen ortak yengi elde etti. Trabzonspor'un gollerini maçın 33. çabucak Yusuf Yazıcı, 48. çabucak Marc Bartra, 51. çabucak Anastasios Bakasetas ve 64. çabucak ise Trezeguet'ten geldi. Trabzonspor bu galibiyetle ligde 10. galibiyetini alarak 35 puanla 5. tam arazi aldı. İstanbulspor ise ligde bu zaman 12. mağlubiyetini alırken 18. Sırada 15 puanda kaldı.

Fenerbahçe 89'da güldü

Lider Galatasaray'ın en DOĞRU takip edeni Fenerbahçe, deplasmanda Ümraniyespor'un karşısına çıktı. Sarı-lacivertliler mücadelenin 73. çabucak Michy Batshuayi'nin golüyle 1-0 öne geçti. Umut Nayir'in 78. dakikada kaydettiği gol ile 1-1'i ele geçiren Ümraniyespor, 89. dakikada Tomislav Glumac'ın özlük kalesine attığı gole bariyer olamadı ve Fenerbahçe bucak kırana sabık mücadeleden 2-1'lik skorla dönen yan oldu. Sarı-lacivertliler, bu neticeyle ligde 13. galibiyetini alarak 41 puanla 2. tam arazi aldı. Ümraniyespor ise bu zaman 11. mağlubiyetini alarak 14 nokta ile ligin akıbet esnasında kaldı.

39 sarı, 6 al eke çıktı

Spor Toto Süper Lig'de hakemler 20. haftada oynanan 9 yarışmada toplamda 39 el solgun eke gösterirken, 6 el de al kartla toplamda 45 el kartına başvurdu. 8 solgun kart, 2 al kartla en aşırı eke yayınlanan savaşım Adana Demirspor - Giresunspor olurken; hakemlerin kartlarına minimum başvurduğu savaşım ise 1 solgun eke ile Trabzonspor - İstanbulspor savaşı oldu. Haftanın eke görmeyen yegâne ekibi ise Sivasspor oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 20. hafta şişko neticeleri ise şöyle:

Adana Demirspor: 1 - Giresunspor: 1
Kasımpaşa: 1 - Başakşehir: 3
Galatasaray: 2 - Antalyaspor: 1
Gaziantep FK: 1 - Sivasspor: 2
Alanyaspor: 2 - Fatih Karagümrük: 2
Kayserispor: 0 - Beşiktaş: 2
Trabzonspor: 4 - İstanbulspor: 0
Konyaspor: 0 - Ankaragücü: 1
Ümraniyespor: 1 - Fenerbahçe: 2

Furkan Kayıkci

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze biçiminde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER