Teknoloji

Türkiye'nin geçmiş ilmî fariza yükü 'Radyasyon Ölçer' GUHEM'de sergilenecek

Prof. Dr. Bilge Demirköz, 'Ülkemizin feza emek harcamaları yönünde ehemmiyetli müşterek hamle attığımızı düşünüyorum. Bu geçmiş adımın gençlere feza ve havacılık dalında sabah yeli iktisap etmek gibi kurulan GUHEM'de sergilenecek olması bizim düşüncesince de manalı ola

Türkiye'nin geçmiş ilmî fariza yükü 'Radyasyon Ölçer' GUHEM'de sergilenecek
23-11-2021 16:34
Bursa

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İVMER kabilinden geliştirilen ve ROKETSAN'ın Sonda Roketi 0.1 ile gök vazifesini başarıyla bitiren Türkiye'nin evvel ilmî fariza yükü bulunan Radyasyon Ölçer bundan böyle Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nde (GUHEM) sergilenecek.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (BTSO) meydana getirilen açıklamaya göre, GUHEM, Prof. Dr. Bilge Demirköz ve kadrosu kabilinden geliştirilen ve 26-29 Ekim 2020'de ROKETSAN'ın Sinop Test Merkezi'nden fırlattığı Sonda Roketi 0.1 ile çıkmış olduğu dü gök yolculuğunu başarıyla bitiren Radyasyon Ölçer'e ev sahipliği yapacak.

Türkiye'nin evvel ilmî fariza yükü bulunan Radyasyon Ölçer, çıkılan irtifadaki enstantane fotoğraf ışıma düze hızı ve elektron akışını ölçerek gök ortamı kendince data sağlamaya araştırma görevlisi oldu.

Açıklamada görüşlerine arazi maruz Prof. Dr. Bilge Demirköz, tarihe hamiş azaltmak üzere bu çalışmanın GUHEM'de sergilenmesinin aşırı kalburüstü bulunduğunu anlatım etti.

Demirköz, geliştirdikleri Radyasyon Ölçer'in ROKETSAN'ın uzaya yollamış olduğu Sonda Roketi ile Türkiye topraklarından uzaya revan evvel ilmî fariza yükü bulunduğunu belirterek, "Bu çalışmada bizlere katkılarından ötürü TÜBİTAK BİLGEM'e teşekkürname kılmak isterim. Ülkemizin gök emek harcamaları yönünde ehemmiyetli birlikte etap attığımızı düşünüyorum. Bu evvel adımın gençlere gök ve havacılık dalında sabah yeli peyda kılmak üzere kurulan GUHEM'de sergilenecek olması bizim düşüncesince de manalı olacak. Gençlerimiz attığımız bu adımı bitmeme ettirecekler." ifadelerini kullandı.

GUHEM Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu da Türkiye'nin gök zamanı açısından geliştirilen Radyasyon Ölçer'in aşırı kalburüstü birlikte düzentileme bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu çalışmanın bundan böyle GUHEM’de sergilenecek olmasından ötürü şişman sevinme duyuyoruz. Ülkemizdeki gök emek harcamaları sonucunda ciddi sert aşırı bileşen millileşiyor. Başarılı birlikte üniversite-sanayi iş donanmasına dayanıklı bulunan bu çalışmayla ODTÜ İVMER'in geliştirdiği anaç yük, ROKETSAN'ın Sonda Roketi'ne bütünleşmiş edilerek uzaya gönderilmesiyle ülkemizin ulusal gök hedeflerine birlikte etap elan yaklaşılmış oldu. Uzay liginde arazi almamızı sağlayıcı bu çalışmanın merkezimizde sergilenmesine önderlik fail Sayın Prof. Dr. Bilge Demirköz ve kadrosuna teşekkürlerimi sunuyorum."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER