Gündem

Üç işte birden çalışıp evini geçindiriyor

Evini geçindirebilmek düşüncesince üç iş birden eden Zeliha Akbulut, düzentileme azmiyle dayanıklı oluyor.

Üç işte birden çalışıp evini geçindiriyor
17-11-2021 11:36
Eskişehir sokaklarında bisikletiyle hem muhtelif yerlerden plastik toplayan, bununla birlikte binaların içini ve bap önlerini temizleyen 53 yaşındaki Zeliha Akbulut, ekleyerek bahçesinde yetiştirdiği ürün ve sebzeleri satarak evinin geçimini sağlıyor. Çocukken hekim kazanmak istediğini, fakat babasının kendisini okutmadığını tamlayan Akbulut, hepsi kız çocuklarına okuyarak iş sahibi olmaları düşüncesince çağrıda bulundu.

"Bir şeyler hazırlamaya çabalıyorum"

Eşinin rahatsızlığından çevre işten çıkarıldığını ve bir henüz da iş bulamadığını aktaran Zeliha Akbulut, bu durumun kendisinin çalışmaya ittiğini söyledi. Eşinin aylak olmasından çevre borçlarını ödeyemediklerini ve evlerine haciz geldiğini özetleyen Akbulut, "Eşim nice probleminin hesabına annesini kaybedince, üzüntüden ağız ağıza akılsal dengesini kaybetti ve ruhsal mesail ortaya çıktı. Bir emlak bürosu aracılığıyla apartman temizliği yapıyorum. Bir binadan diğerine giderken arta artan zamanımda bisikletimle bu arada plastik topluyorum. Vakit kalırsa hafta sonları sebze, ürün satıyorum. Bir şeyler hazırlamaya çabalıyorum" dedi.

"Hiç dinlenmeye vaktim yok"

Gün içinde geçimini sağlayabilmek düşüncesince icra ettiği işlerden bahseden Akbulut, "Sabahleyin aralık 06.30'da kalkıyorum, 07.00'de yola çıkıyorum. Temizlediğim binaya gelene derece aralık 08.00 oluyor. Bu tam plastik toplamaya başlıyorum, zira aralık 09.00'da iş başı yapıyorum. Bir aralık plastik topluyorum. Sonra onları şube açılana derece gidip depoya bırakıyorum. Saat 09.00'da gidip anahtarlarımı alıyorum, apartmanlara gidiyorum. Bu gündüz boyu akşama derece hakeza bitmeme ediyor. Hafta sonları ise aralık buldukça evimin uğrunda yetiştirdiğim göveri ve meyveleri satıyorum. Yani tek dinlenmeye vaktim namevcut benim" dedi.

"Babama beni okutması düşüncesince aşırı yalvardım"

Çocukken hekim kazanmak istediğini özetleyen Akbulut, babasının kendisini okutmadığını ve bu halden çevre sıkıntı duyduğunu belirtti. Kız çocuklarına seslenen Akbulut, "Çocukken dedelerim, ninelerim daim hastalıktan öldü. Ben kimesne ölmesin, kimesne bekâr kalmasın sanarak hekim kazanmak istiyordum. Babama aşırı yalvardım. 'Ben hekim kazanmak istiyorum, beni okut' dedim. Ama 'Sen evleneceksin, ego seni bozukluk okutayım, mal harcayayım' niteleyerek beni okutmadı. Kız evlatları okusun, hiç kimseye kadın olmasın istiyorum. Ben kıygın oldum onlar olmasın. Okursan elden kendine değil, her insana yararlı olursun, yaşamın vareste olur" mesajını verdi.

Kazım Ulusoy - Mısra Ezginur Göçer

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER