Gündem

Uçakla kentler arası seyahatte PCR zorunluluğu baştan getirildi

Uçakla kentler arası yolculuk edecek bulunan aşısız yahut telkih dönemini tamamlamayan ve akıbet 180 güneş süresince Kovid-19 geçirmemiş kişilerden PCR testi istenilmesine bitmeme edilecek.

Uçakla kentler arası seyahatte PCR zorunluluğu baştan getirildi
16-01-2022 19:04
Ankara

İçişleri Bakanlığı kabilinden 81 ilin valiliklerine gönderilen genelgeye göre, aşısız yahut aşılama periyodunu tamamlamayan ve sonuç 180 güneş zarfında rahatsızlığı geçirmemiş kişilerin, belli başlı alanlara girişlerinde yahut şişko muvasala araçlarıyla seyahatlerinde maksimum 48 zaman öncesine ilgili olumsuz PCR testi ibrazına müteallik uygulama, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün hata anlaşılmaları gidermeye müteveccih değerlendirmelerine akıllıca halde baştan düzenlendi.

Genelgede, aşısız yahut aşılama periyodunu tamamlamayan ve sonuç 180 güneş zarfında rahatsızlığı geçirmemiş kişilerden, PCR testi istenecek ve istenmeyecek ahval belirtildi.

Buna göre, huzurevi, bakımevi, muhabbet evleri ile ukubet ve durdurma evlerinin aşısız yahut sonuç 180 güneş zarfında rahatsızlığı geçirmemiş çalışanları, belirlenen hallerde ukubet ve durdurma evlerindeki mevkuf ve hükümlüler, diyar dışına yolculuk edecek eşhas (seyahat edilecek ülkenin belirlediği kavait doğrultusunda) düşüncesince PCR testi ile tarama yapılmasına bitmeme edilecek.

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün değerlendirmesi mucibince uçakla kentler arası yolculuk edecek bulunan aşısız yahut aşılama periyodunu tamamlamayan ve sonuç 180 güneş zarfında rahatsızlığı geçirmemiş eşhas düşüncesince de PCR testi uygulaması sürecek.

Aşısız yahut aşılama periyodunu tamamlamayan ve sonuç 180 güneş zarfında rahatsızlığı geçirmemiş kişilerden, konser, beyaz perde ve temaşa kabilinden etkinliklere katılacaklara, Milli Eğitim Bakanlığı okullarında fariza yapmakta bulunan personele (öğretmen, servis şoförü, harbilik çalışanı vb.), kâffesi amme ve hususi büro ve ofislerde çalışanlar ile amme ve hususi şirketler kabilinden planlı mektepli kamplarına katılacaklara ise PCR testi ile tarama yapılmayacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER