Gündem

Ukrayna’nın yaraları sarılıyor

Rusya-Ukrayna ortada günlerdir bitmeme fail harpte kıygınlık canlı yurttaşlar düşüncesince 2 arkadaşın başlatmış olduğu iane kampanyasına Edirnelilerden iri dayanak noktası geldi.

Ukrayna’nın yaraları sarılıyor
03-03-2022 10:14

Ukrayna'da savaşın ortasında kuşatılmış küsurat vatandaşlara müteveccih başlatılan iane kampanyasına Edirneliler lakayıt kalmadı. Kadın, erkek, bebek kışlık kıyafetler, termal iç giysi bot, hıfzıssıhha malzemeleri, ilkyardım malzemeleri, hab tulumu, çorap kabil çabuk gereksinimlerin bulunmuş yer aldığı iane kolileri, 4 Mart Cuma haset Edirne'den yola çıkarak İstanbul Büyükelçiliği vasıtasıyla Ukrayna vatandaşlarına ulaştırılacak.

Ukrayna'da yaşanmış bulunan harpte kuşatılmış küsurat ve kıygınlık canlı yurttaşlar düşüncesince başlatılan kampanya kapsamında insanca iane materyallerin birlikte ufaklıklara oyuncak gönderilmesi de yürekleri ısıttı.
Savaş dalında kuşatılmış küsurat ve kıygınlık canlı yurttaşlar düşüncesince yegâne canevi bulunan Edirneliler, battaniyeden, ayakkabıya, giyimden, gıdaya, mertlik ürünlerinden, ilkyardım malzemesine derece nice esas gereksinimi göndererek yaraların sarılmasına dayanak verdi.

Her mevzuda yer aldığı kabil bu aşamada da bütünlük ve el birliği vurgusu eden Edirne halkı, evindeki makarnasını, bulgurunu, konservesini fark harp mağdurları düşüncesince paylaştı. Rusya- Ukrayna ortada yaşanmış bulunan harp sonrası vatandaşların kuşatılmış kaldığını ve ağır anlamış olur yaşadığını kail Bir El Bin Nefes Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Yağmur Islattı, harpte herhangi birlikte devir kadınlar, dallar ve hayvanların kıygın bulunduğunu belirtti.

“Oradaki şahısların acısını öz acımızmış kabil hissediyoruz”

Savaş bölgesindeki şahısların acısını öz acıları kabil hissettiklerini tamlayan Islattı, “Çünkü kılıç kanıyla bu toprakları nail birlikte milletiz. Kurtuluş Savaşını görmüş birlikte milletiz. Özgürlük mücadelesinin ne erişmek bulunduğunu ihtimal de en dobra bilici birlikte milletiz. Bu nedenle oradaki şahısların acısını birlikte nebze olsun dindirebilmek istedik. Birkaç dost kendisine başlattığımız birlikte hareketti. Sonra ailesi orada kuşatılmış küsurat Kutsal Bora arkadaşımız ile iletişime geçtik. Eşi ve kızı Ukrayna'da kuşatılmış kalmış yer aldığı düşüncesince hala boşaltma işlemleri ile uğraşıyorlar. Oradaki şahıslara ve hayvanlara birlikte yararımız olsun niteleyerek Ukrayna Büyükelçiliğine ulaştırdığı gerekseme sıralaması dâhilinde cereyan ederek gerekseme malzemelerini toplamaya çalıştık” dedi.

Edirne halkının bu mevzuda baş döndürücü hassas davrandığını aktaran ıslattı, birleşen materyallerin 4 Mart Cuma haset İstanbul Büyükelçiliği'ne ulaştırılmak neredeyse yola çıkacağını tabir etti.

Ukrayna'da kuşatılmış küsurat benzeri ve 1 buçuk yaşındaki çocuğunun dönmesini dört gözle gözleyen Edirneli Kutsal Bora da harp dalında kuşatılmış küsurat vatandaşların en baş döndürücü gereksinim duyan materyallerin toplanmasına iane ediyor.

Eşi ve çocuğunun halen dönemediğini ve harp dalında bulunduğunu aktaran Kutsal Bora, Ukrayna'daki siviller, hanımlar ve evlatların baş döndürücü ağır vaziyette bulunduğunu belirtti. İnsani desteğe eksikli nice insanoğlu bulunduğunu kail Bora, “Biz de Edirne'den birlikte iane eli çekmek istedik. Orada kanayan yaralara, üşüyen çocuklara, hanımlara elimizden geldiği derece iane etmeye çalışıyoruz” niteleyerek konuştu.

Edirne'de hayırsever ve fahri vatandaşlardan birleşen yardımlar 4 Mart Cuma haset yola çıkacak.

Özlem Ceylan
 

İLGİLİ HABER
Rusyada harp karşıtı gösteriler bitmeme ediyor Rusya'da harp karşıtı gösteriler bitmeme ediyor
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER