Teknoloji

Uzay Canavarları ve Uzay Dansı!

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, Hubble Uzay Teleskobu ile fariğ dü anlaşılmaz lakin müşterek o derece da kusursuz dü fon paylaştı.

Uzay Canavarları ve Uzay Dansı!
05-11-2021 12:24

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, Hubble Uzay Teleskobu ile fariğ dü anlaşılmaz ancak birlikte o denli da tam dü fon paylaştı. İlki düşüncesince meydana getirilen kıymetlendirme "uzayda canavarlar," diğerine meydana getirilen kıymetlendirme da "uzayda tanıdık kazalı birlikte dans."

Bir süpernova artığı bulunan geçmiş fon patlamış yıldızdan artakalanları gösteriyor. Bir süpernova oluşması düşüncesince birlikte yıldızın yakıtı bitip yerçekimi yüzünden şimal içerisine kapanıp patlaması gerekiyor.

Görüntüsü paylaşılan süpernova 'vahşi ve kaotik birlikte doğal kavara yağı lambası lambası ve türap yığını' namına tanım ediliyor. Samanyolu'ndan 160 bin kudret yılı uzaklıktaki Büyük Macellan Bulutu (Large Magellanic Cloud) galaksisinde toprak alıyor. Bu şey bundan sonra N 63A namına biliniyor.

100 MİLYON IŞIK YILI UZAKTA

Diğer fon ise birlikte halde birbirine raci dü helezonlu galaksiyi gösteriyor.

Uzay Canavarları ve Uzay Dansı!N63A.

NASA bu görüntüyü "adeta birbiriyle raks eden iki galaksi" diyerek tanımlıyor.

Ortak adları Arp 91 ve Dünya'dan 100 milyon kudret yılı uzaklıktalar.

Kendilerine ilgili adları de şunlar; temiz birlikte noktaya eğik altta gök ada NGC 5953 ve söbe şekilli gök ada ise NGC 5954.

NASA'ya gereğince altta komşusuna asılıyor. Yerçekiminin çok gücü yardımıyla dü gök ada hakeza birlikte etkileşime geçmiş.

Astronomlara gereğince helezonlu galaksiler bu halde başlamış bulunan birlikte cenk sonrası  eliptik gök ada diyerek tanıdık toy birlikte galaksi oluşturuyor. Bu toy galaksinin oluşumu yüzlerce milyon sene süreceğinden NGC 5953 ve NGC 5954'ün eliptik birlikte gök ada olabileceği günlere henüz çooook var...

EVRENİN PANORAMASINI 'TEK KARE'DE GÖZLER ÖNÜNE SEREN HUBBLE'I TANIYALIM

HUBBLE, DEVASA EINSTEIN HALKASINI GÖRÜNTÜLEDİ

Uzay Canavarları ve Uzay Dansı!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER