Gündem

Vali Yerlikaya: "Mahsur kalanları tahliye ederek otellerde misafir ediyoruz"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya kar yağışı dolayısıyla muhat kalan vatandaşların tahliye edilerek otellere yerleştirildiğini belirterek, "Araçlar duracak onlar bizim emanetimiz. Bütün asayiş güçlerimiz alarm durumunda. O araçları emniyetli biçimde oraları açtığımızda anahtar

Vali Yerlikaya:
25-01-2022 07:40

Vali Yerlikaya müşterek göstergeç programı yayınına katılarak İstanbul'daki akıbet bir hale bağlı açıklamalarda bulundu. Kar yağışı ile mücadelenin koyu biçimde bitmeme ettiğini tamlayan Yerlikaya, "Önemli tedbirler aldık fakat şu anda yollarımızda 5 noktada sıkıntıdan konuşmak istiyorum. TEM'de 4 nokta, Kuzey Marmara otoyolunda 4 nokta. Kuzey Marmara Otoyolu Odayeri-Yassıören ortada ve Havalimanı bağlantısında muhat kalan yurttaşlarımız var. TEM'de Hadımköy Avcılar'da muhat kalan yurttaşlarımız var. İkitelli Mahmutbey'de muhat kalan yurttaşlarımız var. Selimpaşa - Kumburgaz anlamında muhat kalan yurttaşlarımız var. Hadımköy'de muhat kalan yurttaşlarımız var" ifadelerini kullandı.

Özellikle Odayeri - Yaassıören ortada kar kalınlığının 80-90 santimetreye ulaştığını vurgulayan Yerlikaya, "Burada mevcut yurttaşlarımıza müşterek taraftan iane ederken, müşterek taraftan da onların dü cepheli tahliyeleri ve misafir edilmeleri ile ilgilendiren düzentileme başlattık. TEM'de de sefer uzunluğunda eksiksiz kaza kaymakamlarımız emniyetimiz daima baş başa buradaki vatandaşlarımızı da oralardan alıp misafirhaneler ve otellere anlatış ile ilgilendiren müşterek düzentileme yapıyoruz. 35-40 senedir rastlanılmayan müşterek şita gecesi ile sınav ediliyoruz. Zor müşterek proses yurttaşlarımızın almış olduğumuz kısıtlamalarla ilgilendiren eksiksiz kararlara içten uyduklarına inanıyorum" halinde konuştu.
Gece iklim şartlarının şimdi da zorlaştığını tabir fail Yerlikaya, "Bu halde bizim o araçları istirdat çalışmasını bitmeme ettiriyoruz. Bir taraftan karı olan, önemsiz evlatları olan, yaşça bizlerden şişman olanlar var. Onları ağır halde tutmak düşüncesince ilçebay belediyelerimiz mekanlarında otellerine misafirhanelerde onları bu tün misafir geçirmek istiyoruz. Araçlar duracak onlar bizim emanetimiz. Bütün düzenlilik güçlerimiz alarm durumunda. O araçları emniyetli biçimde oraları açtığımızda anahtar sahiplerine tasdik edeceğiz" diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER