Gündem

Yeni Zelanda'da nadir bulunan hayalet köpek balığı yavrusu bulundu

Yeni Zelanda'da bilgelik insanları, okyanusun derinliklerinde canlı ve şekline az rastlanan hayalet köpek balığının yavrusunu buldu.

Yeni Zelanda'da nadir bulunan hayalet köpek balığı yavrusu bulundu
16-02-2022 12:29

Yeni Zelanda'da Ulusal Su ve Atmosfer Araştırmaları Enstitüsü'nden bilgelik insanları, Yeni Zelanda'nın Güney Adası açıklarında ve kestirmece 1.2 kilometre derinlikte hayalet köpek balığı yavrusuna rastladı. "Kimera" yerine da bildik hayalet köpek balıkları seyrek görülürken, yavrularına ise şimdi da nadir rastlanıyor.

Bilim adamları, görülen yavrunun bahis konusu türün gelişimine müteveccih araştırmalara ulama sağlayabileceğini belirtti. Araştırma ekibinde arazi düzlük Dr. Brit Fanucci, hayalet köpek balığı yavrusuna, sualtı çokluk canlılarına müteveccih birlikte araştırı yürütülürken hasbelkader rastlandığını anlatım etti. Fanucci, ilkin hayalet köpek balıkları kabil koyu su canlılarının görüntülenmesinin ince çetin bulunduğunu vurgulayarak, "Onları baş döndürücü yoğun görmüyoruz" dedi. Finucci, yavru hayalet köpek balıklarının yetişkinlerden ayrımlı özellikler sergileyebileceğini, tagaddi yöntemleri ve görünüşleri sebebiyle ayrımlı olabileceğini, bunun da keşfi şimdi ehemmiyetli duruma getirdiğini söyleyerek, "Yavrularla karşılaşmak, türlerin biyolojisini ve kimi ekolojilerini şimdi güzel anlamamıza müzakere görevlisi oluyor" ifadelerini kullandı.
Bilim insanları, yavru hayalet köpek balığının benzeyen sürede yumurtadan çıktığına inanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER